Yeni iPhone'larda bunu da görebiliriz!

Apple'ın gelecekteki iPhone'larda kullanacağı bu "yenilikler", size de bir yerlerden tanıdık gelecek

iPhone'a S4 özellikleri!

Gün yüzüne çıkan yeni bir patent belgesi, Apple'ın, en büyük rakibi Samsung'un Galaxy S3 ve S4 ile karşımıza çıkarttığı "Smart Pause" ve "Smart Scroll" teknolojilerine benzer bir teknolojinin peşinde olduğunu gösteriyor.

"Bakış Tespit Yeteneklerine Sahip Elektronik Cihaz" başlığını taşıyan patent belgesi, kullanıcının ekrana baktığında faydalanılabilecek birkaç özelliği tarif ediyor: "Kullanıcın bakışlarını ekrandan kaçırdığını tespit eden cihaz ekran ışığını kısabilir ya da diğer uygun eylemleri gerçekleştirebilir. Kullanıcının başka yöne baktığını tespit eden cihaz oynatılmakta olan videoyu durdurabilir, kullanıcının tekrar baktığını tespit ettiğindeyse videoyu başlatabilir."

Aynı zamanda ortaya çıkan bir diğer Apple patentiyse esnek ekran teknolojisiyle ilgili. Patentte tarif edildiği şekliyle yeni ekran teknolojisi, mevcut dokunmatik ekranlara yeni bir boyut daha ekleyecek: Ekran kullanıcıdan gelen dokunmatik komutların basıncını da tespit edebilecek. Belgede teknolojinin müzik uygulamalarında kullanılabileceği, dokunmatik komutun şiddetini tespit eden ekranın notaya ne şiddette vurulduğunu algılayabileceği belirtiliyor.

Tüm bu yenilikler ne zaman hayata geçer bilemyoruz ama yakın gelecekte yeni iPhone'larda karşımıza çıkarsa kimse şaşırmamalı...

Okuyucu Yorumları