Yeni iPhone'ların ilk gün raporu!

Çalınan telefonlar, biten iPhone 5S'ler, elde kalan 5C'ler... İşte yeni iPhone'ların ilk gün raporu!

iPhone'ların ilk gün raporu!

Apple'ın Londra'daki en büyük satış binasında ilginç bir hırsızlık yaşandı. Çevrede bulunan aşırı fazla polise rağmen, bir müşterinin yeni aldığı telefonu, henüz mağazadan çıkmadan çalındı.

Söylenene göre, kurban telefonu alır almaz paketinden çıkardı ve cebine koydu. Hırsız da bu şekilde kurbanın cebinden telefonu aldı ve kaçtı. Kurban telefonun kaybolduğunu anca mağazayı terk ettikten sonra fark etti.

"Ne olduğu belirgin değil, çünkü mağaza çok kalabalıktı." Bir polis kaynağının söylediği işte bu. "Bu yüzden ekstra polis çağırıyoruz. Her zaman yeni telefonlarını çaldıran insanlar olacaktır."

Polis CCTV görüntülerini inceleyerek tam olarak ne olduğunu ve olayın nasıl gerçekleştiğini çözmeye çalışıyor. Olayın ardından polis güvenliği arttırmış durumda. Bir çavuş ve 8 memurdan oluşan bir ekip Regent Street mağazasına gönderilmiş ve bir çavuş ile 6 memurdan oluşan başka bir ekip de Londra'nın başka bir bölgesinden bu mağaza bölgesine çekilmiş durumda.

İnsanlara hırsızların yöntemleri duyuruluyor ve telefonlarını kutularından çıkarır çıkarmaz bilgilerini yüklemeleri söyleniliyor. Böylelikle herhangi bir hırsızlık durumunda aktif edilmiş olan bir telefon çok daha kolay bir şekilde bulunabilecek ve sahibine teslim edilebilecek.

Peki yeni iPhone'lar, piyasaya çıktıkları ilk gün nasıl bir satış grafiği yakaladılar? Haberimizin ikinci sayfasında...

iPhone 5C'lere dokunulmuyor...

iPhone 5C'lere dokunulmuyor...

Öte yandan, Apple'ın düşüşünü öngören uyarılara rağmen, iPhone 5S'ler çok hızlı tükendi ve Regent Street Apple Store'da tamamen satılmış durumdalar. Apple'ın Londra'daki kalesinin dışarısında yer alan duyurular, mağazada iPhone 5S kalmadığını insanlara bildirmekte. Ayrıca, Twitter'a göre Liverpool, Cardiff, Cambridge, Glasgow ve Londra'nın diğer bölgelerindeki mağazalarda da iPhone 5S kalmamış durumda.

Apple'ın çevrimiçi mağazası da tüm iPhone 5S'lerini satmış durumda ve Ekim ayına kadar yeni iPhone 5S satmayacak.

The Register'ın söylediğine göre de, bir kullanıcıları Glasgow'daki mağazada iPhone 5S'lerin 08:56 BST saatinde tükendiğini bildirmiş durumda.

Ancak, yine gelen ilk haberlere göre, mağazalarda iPhone 5C'ler neredeyse dokunulmamış durumda. Beklenen ise önümüzdeki haftalarda daha az istekli Apple fanlarının bu modele yöneleceği ve bu modelin sabit bir istek ile zaman içerisinde satılacağı.

Bir Apple mağazası çalışanının sözleri ise "iPhone 5S için olan talep gerçekten çılgıncaydı. Evet, elimizde çok miktarda 5C modeli kaldıve bu kadar hızlı satılacağını sanmıyorum" şeklinde. Daha ucuz olan telefonun stokta birikmesi, çok da beklenen bir durum değildi.

Ancak bu durum, bazılarına göre yanıltıcı. İddialara göre Apple, 5C'nin yoğun ilgi göreceğini düşünüp çok sayıda 5C üretmişken, 5S üretimini sınırlı tuttu. Bu yüzden de 5S'ler hemen tükenirken, 5C'ler elde kaldı.

Kimin doğru söylediğini ise, ancak ilk resmi raporlar geldiğinde anlayabileceğiz...

Okuyucu Yorumları