Yeni iPhone "özgür" mü olacak?

Apple yeni iPhone ile eski alışkanlığını terk ediyor olabilir: iPhone artık özgür mü olacak?

iPhone'a özgürlük geliyor!

Son zamanlarda dillerden düşmeyen Apple'ın yeni iPhone'u bu yaz aylarında piyasaya süreceği söylentisi yeni bir boyut kazandı. Apple daha önceki iPhone'ları genellikle operaötr anlaşmaları ile birlikte piyasaya sürmeyi tercih ediyordu. Bu nedenle iPhone kullanıcıları, sadece Apple ile anlaşmalı operatörlerin sunduğu imkanlar ve tarifeler ile cihazı kullanmak zorunda kalıyorlardı. Ama gelen son duyumlar, Apple'ın bu alışkanlığından vazgeçmeye hazırlandığı yolunda.

ABD'de Apple, iPhone konusunda AT&T ile 2007 yılından beri anlaşmalıydı ve telefonlarını bu operatör ile dağıtıyordu. Fakat yeni yapıda yeni iPhone'un CDMA özelliğine sahip olacağı, dolayısıyla bu özelliği destekleyen tüm operatörler ile kullanılabileceği söyleniyor.

Konuyla ilgili olarak Apple henüz resmi bir açıklama yapmadı. Konuyla ilgili ilk yorumların gelmesi beklenen, ABD'de CDMA desteğine sahip önemli operatörlerden Verizon ve Vodafone ise yorum yapmayacaklarını açıkladılar. Konuyla ilgili tek yorum yapan ise AT&T oldu.

AT&T sözcüsü şunları söyledi: "Uzun zamandır CDMA destekli iPhone'lar hakkında doğru olmayan pek çok spekülasyon vardı. Henüz böyle bir şey görmedik ve bu konuda ne olacağını ancak Apple bilir".

Okuyucu Yorumları