Yeni iPhone'da bütün panel ekrana dönüşebilir

Apple'ın bir türlü vazgeçmediği yuvarlak "home tuşu", geleceğin iPhone'larında tarih olabilir!

Apple, home tuşunu öldürüyor!

Apple cihazlarını diğer firmaların ürünlerinden farklı kılan en önemli unsurlardan biri estetik açıdan oldukça tatmin edici tasarım anlayışı. Giderek gelişen teknoloji ve tasarım anlayışı sayesinde akıllı telefonların birçok farklı bölgesinin de bazı değişimler geçirmesi zorunlu hale geliyor. Home tuşunun yer aldığı, ekranın hemen altındaki alt çerçeve de bu alanlardan bir tanesi. Teknoloji devi Apple da, tasarım alanındaki öncülüğünü bu alanda devam ettireceğinin işaretini veren bir patente imza attı.

Patently Apple'da yer alan habere göre Mart 2015'te dosyalandığı belirtilen patent "Elektronik cihazlara erişimin kontrolü için insan-makine arayüzü" gibi bir ada sahip.

Patent açıklamasında yer alan bilgilere göre bu insan-makine arayüzüne sahip cihaz, normalde bir ekran üzerinde görebileceğimiz grafik metin, görsel, simge ve diğer verileri sunabilen bir elektronik ekran aparatı içeriyor. Bu ekran aparatının hemen üzerinde de transparan bir parmak izi sensörü bölgesi yer alıyor.

Patentte ayrıca parmak izi sensörü olarak çalışabilecek, aralarında ultrasonik görüntüleme yöntemiyle çalışan bir sensörün de yer aldığı tam üç farklı tür teknolojiye detaylı bir biçimde yer veriliyor.

Apple'ın daha önceki, çerçeve alanlarını azaltıp ekrana daha fazla yer açmaya yönelik iki patentini de göz önünde bulundurursak firmanın bu anlamda yepyeni tasarım konseptleriyle gelmeye hazırlandığını söyleyebiliriz.

Yeni iPhone'da bütün panel ekrana dönüşebilir
Okuyucu Yorumları