Yeni iPhone'un adı ne olacak?

Bir hafta sonra tanıtılacak yeni iPhone'un adıyla ilgili önemli bir bilgi ve yeni sızıntılar var geldi!

Yeni iPhone'un adı ne olacak?

iPhone 7'nin tanıtımına günler kala sızıntıların ardı arkası kesilmiyor. Bu seferki sızıntı, telefonun ismiyle ilgili ipuçları veriyor.

Bu sene tanıtılacak olan iPhone'un adının "iPhone 6 SE" olabileceğine dair bir bilgiye daha önce rastlamıştık. Bu isim, yeni iPhone'daki değişikliklerin de küçük olacağını söylüyordu. Ancak en son söylenti, yeni iPhone'un en başından beri beklediğimiz gibi iPhone 7 adıyla tanıtılacağını gösteriyor. Söylentinin kaynağı ise Vodafone'un kısa bir süre göründükten sonra ortadan kaybolan Hollandaca sayfası.

Büyük mobil hizmet sağlayıcılarının şu an itibariyle yeni iPhone'un ismini biliyor olma ihtimali oldukça yüksek. Üstelik iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın ismini geçen sene benzer biçimde öğrenmiştik. Bu yüzden TechTastic'in keşfettiği Vodafone sayfası, iPhone 7'nin ismi hakkında şimdiye kadarki en güçlü ipucu olabilir.

Yeni sızıntılar

Yeni sızıntılar

Tüm bunlar yetmediyse Redmond Pie'dan gelen bilgiler sizi memnun edebilir. Sitenin Weibo'da keşfettiği bilgilere göre iPhone 7, 1960mAh pil ile gelecek. Pil boyutunun iPhone 6S'te 1715mAh olduğunu ve hatırlatalım. iPhone 7 Plus'ın pil gücünün ise iPhone 6S Plus'ın 2750mAh'lik pilinden 2910mAh'e çıkacağı söyleniyor. Sızıntıya göre iki telefon da f/1,9 diyaframlı kamerayla gelecek ve geçen seneki f/2,2 diyaframlı kameralardan daha çok ışık yakalayabilecek.

Sayılan diğer özellikler ise daha önce öğrendiklerimizden pek farklı görünmüyor. Bu özellikler arasında 12MP kamera (iki telefon için de), iPhone 7 için 4,7 inç 750x1334 ekran ve 2GB RAM var. iPhone 7 Plus 5,5 inç 1080x1920 ekranla gelirken 3GB RAM sunacak. iPhone 7 ilginç biçimde IPX7 su geçirmezliğine sahip görünürken, iPhone 7 Plus'ta bu özellik bulunmuyor.

Herhangi bir resmiyeti bulunmadığından bu sızıntıların dedikodu olduğunu akılda bulundurmakta fayda var. Apple'ın 7 Eylül'deki tanıtım etkinliğinde iPhone 7'lerin gerçek özelliklerini görme fırsatımız olacak.

Okuyucu Yorumları