Yeni Kindle Fire HD'ler tanıtıldı

İlk seri tabletleriyle adeta yok satan dev şirket; yeni modellerini resmen duyurdu!

iPad'e çok sert bir rakip!

Amazon'un yeni Kindle Fire tabletlerinin sızmasının ardından şirket, iki yeni Android'li modelini Santa Monica'da düzenlediği basın konferansı yoluyla duyurdu.

Yeni tabletlerden Kindle Fire HD, 8.9 inç'lik ekranında sunduğu 1920x1200 çözünürlüğüyle dikkat çekkecek bir tablet. Çift Wi-Fi antenine (2.4GHz ve 5GHz desteği) sahip cihaz, Amazon'un iddiasına göre bu sayede Apple iPad'den yüzde 41 daha hızlı Wi-Fi bağlantısı sunuyor. OMAP 4470 işlemcisiyle çalışan cihazın depolama seçenekleri 16GB'tan başlıyor.

Diğer yeni model olan 7 inç'lik Kindle Fire HD, 14 Eylül'den itibaren 199 dolara (yurtdışı fiyatı) satışa sunulacak. 8.9 inç'lik modelin fiyatı 299 dolar olacak ve 20 Kasım'da raflardaki yerini alacak. Kindle Fire HD'nin 4G LTE'li 32GB'lık sürümü ise 499 dolara satılacak. Kindle Fire'ın kullanıcı arayüzünde de bazı değişiklikler ve yenilikler yapılmış bulunuyor.

Orijinal Kindle Fire satılmaya devam etse de Amazon, 7 inç'lik modeli gözden geçirerek ona daha hızlı bir işlemci ve 16GB'lık bir depolama alanı ekliyor. Bu model ise 14 Eylül'den itibaren 159 dolar karşılığında satılacak.

Okuyucu Yorumları