Yeni Kodak Cameo’larla Kırmızı Gözlere Son

Kodak, yeni 35 mm fotoğraf makinelerini piyasaya sürdü. Kodak Cameo serisi, okuma kolaylığı sunan LCD ekranı ve çevrilerek açılan özel flaş sistemi ile, kırmızı göz etkisini azaltırken objektifi de koruyor.

Yeni Kodak Cameo’larla Kırmızı Gözlere Son

Şık tasarımı ve güvenli mekanizması ile ön plana çıkan Cameo serisi, 35 mm fotoğrafçılıkta yüksek kalite ve kullanım kolaylığı arayanlara hitap ediyor.

230 Zoom, 170 Zoom, AF ve FX olmak üzere toplam dört model halinde sunulan Kodak Cameo’lar, fotoğraf çekerken sık yaşanan pek çok soruna çözüm getiriyor. Serinin çevrilerek açılan özel flaş sistemi, kırmızı göz oluşumunu büyük ölçüde engelliyor. Flaşın objektiften ayrı olması, fotoğrafı çekilen kişinin gözlerine doğrudan flaş ışığı gelmesini önlüyor. Aynı şekilde, flaşın makinenin gövdesinden uzakta olması da parmağın yanlışlıkla flaşın önüne gelmesi ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Marifetli Flaş Sistemi

Kodak Cameo sahipleri, makinenin açık olup olmadığı konusunda tahmin yürütmek zorunda kalmıyorlar. Çevrilerek açılan flaş kapağı kaldırıldığında makine de otomatik olarak çalışır duruma geliyor. Özel flaş sisteminin bir başka özelliği de objektif kapağı işlevi görmesi. Böylece, makine cepte ya da alışveriş çantasında taşınırken, flaş kapalı olduğu sürece objektif zarar görmüyor.

Kodak Cameo’nun gelişmiş flaş sistemi, çekim ortamına göre farklı kullanım seçenekleri sunuyor. Örneğin, otomatik flaş modu seçildiğinde, makinenin ışık algılayıcısı, flaşa gerek olup olmadığına karar verebiliyor. Fotoğrafı çekilecek nesnenin arkasından parlak ışık geliyorsa, kompozisyonu dengelemek için farklı bir flaş modu kullanılabiliyor ya da sanatsal bir görünüm için flaş kapatılabiliyor.

Okuyucu Yorumları