Yeni Lumia'lar tutmazsa Nokia batar mı?

Nokia'nın yeni WP8 bombaları tutmazsa cep devinin sonu mu gelir? İşte bu sorunun cevabı...

WP8'ler tutmazsa ne olacak?

Windows Phone 7'den sonra Windows Phone 8 ile daha da büyük oynayan Nokia'nın başarısız olması halinde şirketin sonunun geleceğine inananların sayısı çok. Ancak Nokia akıllı cihazlar ikinci başkanı Jo Harlow, bu topluluğun içinde bulunmuyor. Harlow'a göre Lumia 920 ve Lumia 820, Nokia'nın rakipleri karşısında kendini ispatlamak için son şansı değil.

Harlow, konuyu şöyle açıklıyor: "Bu, yolculuktaki bir adım. Son adım olduğuna dair karakterizasyonlar, gerçeği yansıtmıyor. Bunlar sadece iki cihaz ve Windows Phone 8 ile sunacağımız bütün cihazlar değiller. Bu bizim stratejimiz ve bu bir yolculuk, her şeyi tanımlayan tek bir an bulunmuyor."

Lumia 920 ve 820, Nokia'nın tanıttığı ilk Windows Phone 8'li cihazlar. WP8 işletim sistemiyle yenilenen cepler, daha iyi kamera ve kablosuz şarj gibi yeni özelliklerle geliyorlar. Yeni Lumia'lar birçok çevreyi etkilemeyi başarsa da, analistlere göre "wow faktörü"nün eksikliği Nokia'nın hisselerinin yüzde 15 gibi yüksek bir oranda düşmesiyle sonuçlanmıştı.

Okuyucu Yorumları