Yeni Microsoft logosu çalıntı mı?

Microsoft'un yeni logosu çalıntı mı? Veya gerçekten yeni değil mi? İşte logo hakkında özel bir haber

Yeni MS logosu çalıntı mı?

Microsoft bugün yeni logosunu YouTube üzerinden paylaşmıştı. Logoyu beğenenler de oldu, beğenmeyenler de... Zevkler ve renkler tartışılmaz diyerek bu konuda bir yorum yapmak istemiyoruz. Ancak yeni logo hakkında ortaya atılan bir iddia ve bu iddianın ardından yaptığımız araştırmalar sonunda ulaştığımız ilginç gerçek haberimize konu olmayı hak ediyor.

Microsoft'un yeni logosunu duyurmasının hemen ardından, Umutcan Alparslan isimli takipçimiz bizimle iletişime geçti ve DVDVideoSoft isimli bir yazılım şirketinin logosunun, Microsoft'un açıkladığı logo ile neredeyse aynı olduğunu belirtti. ve DVDVideoSoft'un buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz sitesinde yer alan logo, gerçekten de açıklanan yeni Microsoft logosu ile neredeyse bire bir aynı.

Araştırmalarımız sonucunda,şirketin bu logoyu yaklaşık 6 yıldır, 2006 yılından beri kullandığını tespit ettik. Bu durumda Microsoft logosu, DVDVideoSoft logosundan çok sonra ortaya çıkmış gibi görünüyor ve "çalıntı" iddiaları gerçek gibi duruyor.

Ama... İlginç gerçek, haberimizin ikinci sayfasında...

Ve yeni logonun ardındaki gerçek...

Ve yeni logonun ardındaki gerçek...

Şimdi biraz daha gerilere, Windows 95'in yayınlandığı ilk günlere dönelim. Ağustos 1995'de yayınlanan Windows 95, pek çok TV reklamında boy göstermişti. Bu reklamlardan birinde, bugün Microsoft'un "yeni logomuz" diyerek açıkladığı logonun neredeyse aynısı hemen göze çarpıyor. İşte o video:

Kısacası Microsoft, bu logoyu aslında DVDVideoSoft'tan daha önce zaten kullanmış. Her ne kadar bu simge logo olarak kullanılmasa da, hem Windows'u andırması açısından, hem de reklamda boy göstermesi açısından, Microsoft tarafından yıllar önce zaten kullanılmıştı.

Okuyucu Yorumları