Yeni Microsoft logosuna eleştiriler

Microsoft'un yeni logosu hakkında yapılan yorumlar, yazılım devinin beklediği gibi olmadı!

Yeni logoya "taş yağmuru!"

Microsoft, 25 senelik şirket logosunu geçtiğimiz günlerde yeni, renkli bir logo ile değiştirdiğini resmen açıklamıştı. Yeni logo, eski logodaki tanıdık dört kareyi kırmızı, yeşil, mavi ve sarı renklerde sunuyordu ve her renk, Microsoft'un bir ürününü temsil ediyordu. Yeni logoda kullanılan yazı tipi ise Microsoft'un "çıkıntısız" Segoe adındaki yazı tipiydi.

Ancak görünüşe bakılırsa yeni logoya gelen ilk tepkiler, logonun kendisi kadar renkli ve olumlu değillera. İşte logoya gelen eleştirilerden bazıları.

Betanews'dan Joe Wilcox: "Lütfen birisi marka polisini çağırıp Microsoft'un tüm yönetici takımını tututuklattırabilir mi?" "Suç: Uygunsuz logo." "Yeni bir cesur görünümün arkasındayım, ama bu o kadar da cesur ve akılda kalıcı değil." "Apple bir tatile çıkıp bu işi bir şampanya dağıtarak kutlamalı".

Marka blog yazarı Armin Vit ise Microsoft'un yeni logosu hakkında olumlu düşünüyor. Vit, Brand New blog'unda yeni logoyu ve dört renkli kareyi övüyor. Yeni logo'nun "daha akıllı" olduğunu da söyleyen Vit, logoda bir hata görmese de, onun heyecanlandıran bir yanı da olmadığını düşünüyor.

Heckler Associates'den by Terry Heckler ise "yeni logo çok yavan, özellikle onu tek renk olarak gördüyseniz" diyor.

Okuyucu Yorumları