Yeni Microsoft Surface Pro Tanıtıldı!

Microsoft, yeni Surface Pro'su beklendiği gibi bugünkü etkinliğinde tanıttı! İşte Surface Pro'nun gelişen özellikleri...

Yeni Surface Pro tanıtıldı!

Microsoft, yeni Surface Pro'yu bugün Şanghay'daki basın etkinliğinde ortaya çıkardı. Surface Pro 4'ün halefi, sayıları isminden çıkararak karşımıza yalnızca "Surface Pro" adıyla çıkıyor.

Yeni Microsoft Surface Pro Tanıtıldı!

Yeni Surface Pro, beklendiği gibi fansız Kaby Lake işlemcileriyle güncellenmiş. Fansız olduğu için daha sessiz ve verimli çalışan cihaz, bu sene 4G LTE desteği de kazanacak. Cihazın tasarımında da bazı değişiklikler var. Yuvarlak kenarlara sahip olan yeni Surface Pro'nun Core m3 modeli, 770 gramlık ağırlığı ile şimdiye kadarki en hafif Surface.

En önemli tasarım değişikliği ise geliştirilen menteşe sayesinde ayakların çok daha geriye gidebilmesi ve neredeyse düz konuma gelebilmesi. Microsoft buna "Stüdyo modu" diyor. Bu modda kalemle çizim yapmak gibi bazı işlemler biraz daha kolay.

Surface Pro, 13,5 saatlik bir pil ömrü vadiyle gelirken USB Type C portu sunmuyor. Yani USB Type-A portu, mini-DisplayPort ve ses jakıyla yetinmek zorundasınız.

Microsoft'a göre iPad Pro'dan 1,7 kat, Surface Pro 3'ten ise 2,5 kat daha hızlı olan yeni Surface Pro'nun giriş modelleri, ABD'de 15 Haziran'da 779 dolardan satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları