Yeni NASA aracıyla "Pluto Time" deneyimi

NASA'nın web sitesinde sunduğu bu araç, size cüce gezegende yaşamın nasıl olduğunu gösteriyor!

NASA'nın Plüton hediyesi!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, dünyaya yaklaşık 6 milyar km. uzakta olan Plüton gezegeninin "ışık koşullarını" tecrübe edebileceğimiz yeni bir araç sundu.

Plüton'un, güneşe olan mesefesi nedeniyle alacakaranlık (şafak ve gün doğumu arasındaki zaman) olarak adlandırılan bir ışık koşulu hakimiyeti altında olduğu biliniyor. NASA, yapmış olduğu çalışmayla birlikte bilim adamlarının "Pluto Time" olarak adlandırdığı aydınlık seviyesine benzer bir ortamın tecrübe edilebilmesini sağlıyor.

Kullanıcılar, NASA internet sayfasındaki aracı kullanarak, kendi yerleşim birimlerindeki "Pluto Time"ı keşfedebiliyor. Sistem, tarayıcı üzerinden konum bilgisi alarak, Plüton gezegenine en yakın ışık ve aydınlık koşulunu "dakikasına" kadar hesaplıyor. Bu sayede NASA, dünyanın tüm lokasyonları için Plüton gezegeninin koşullarına benzer bir anın tecrübe edilebilmesini sağlıyor.

NASA, Pluto Time anında çekilmiş fotoğrafların #PlutoTime etiketiyle Facebook, Twitter, Vine, Instagram ve Flickr gibi sosyal ortamlarda paylaşılmasını istiyor.

Okuyucu Yorumları