Yeni nesil iPod dedikoduları artıyor

Yeni iPod'larla ilgili dedikodular artıyor. Şimdi de ortaya taslak çizimler çıktı...

Yeni nesil iPod'lar

iPhone 3G'nin satışa sunulmasından bu yana Apple'dan yeni ürün haberleri gelmiyordu. Sadece buradaki haberimizde, muhtemel iPhone nano tasarımından bahsedebilmiştik.

iPod serisiyle MP3 çalar pazarının bir numarası olan Apple, satış rakamlarına bakıldığında da en yakın rakiplerine karşı açık ara üstünlüğünü korumayı sürdürüyor. Ancak Apple, zafer sarhoşluğunu üzerinden çabuk atmışa benziyor; zira son günlerde çok sayıda haber internete sızmaya başladı.

Sızan taslaklara bakıldığında, Apple'ın yeni iPod nanolar için kısa ve şişman yapıdaki ve pek popüler olmayan 3G nano tasarımını bir yana bırakıyor ve uzun ve ince yapılı yeni bir tasarıma geçiyor. Düz bir ekrana sahip olan 4G nano, iPhone 3G'ye olan benzerliğiyle de dikkatleri çekiyor. iLounge'ye göre yeni iPod nano'lar 38,75mm x 90,75mm x 6,08mm ebatlarında olacak.

2. nesil iPod touch ise görünümüyle iPhone 3G'ye çok benziyor. İlk ipod touch'ların da orijinal iPhone'a benzediği düşünülürse, bu durum hiç de sürpriz değil. Yeni iPod touch'ın 11mm x 61,8mm x 8,4mm boyutlarında olması bekleniyor.

Bu haberleri doğrular nitelikte bir açıklama yapan Apple yetkilileri, 4G iPod nano ve 2G iPod touch ile ilgili daha kapsamlı bir açıklamanın yakın zaman içinde yapılacağını ifade etti. Yeni iPod'lar, 9 Eylül'de yapılması planlanan basın etkinliğinde ortaya çıkabilir...

Okuyucu Yorumları