Yeni Nokia Lumia dört çekirdekli mi gelecek?

Nokia'nın gelecek nesil Lumia telefonları hakkında çok önemli bir detay, bakın nerede ortaya çıktı!

Lumia'lar "çekirdek atlıyor!"

Şu zamana kadar hiç dört-çekirdekli Windows Phone 8 telefon göremedik ama bu yakında değişebilir. İsmi henüz belli olmayan bir Nokia modeli, GFXBench sitesinde belirdi.

Lumia 925'in çıkmasının ardından çok uzun süre geçmese de, Windows Phone 8 hayranlarının beklediği asıl bomba kuşkusuz Nokia EOS. Sitede yayınlanan benchmark testinin yapıldığı cihazın EOS olup olmadığı henüz belli olmasa da, dört çekirdekli bir işlemciye sahip olduğu hemen dikkatleri çekiyor. Nokia'nın 11 Temmuz'da yapacağı sunumda EOS'un netleşeceği söylentiler arasında.

Benchmark testinde EOS'taki 1.280 x 768 OLED beklentilerinin aksine 1.280 x 720 çözünürlük sunan bir ekran belirtiliyor. Ayrıca Lumia 620 için de kullanılan Adreno 305 GPU dikkat çekiyor. Her ne kadar Lumia 620'nin grafik özellikleri pek etkileyici olmasa da, dört çekirdekli bir işlemci eski telefon üzerinde çok daha iyi bir deneyim kazandırabilir. Çünkü Lumia 620 152 MTexel (doku kaplamalı piksel) iken yeni dört çekirdekli telefon 702 MTexel olarak görünmekte. Bu oldukça büyük bir grafik gücü olsa da 41 Megapiksel kamera ile gelmesi beklenen bir cihaz için makul.

Okuyucu Yorumları