Yeni Nokia telefona dair ilk ayrıntılar sızdı!

Nokia'nın bir süredir beklenen yeni akıllı telefon modeli, benchmark testinde ortaya çıktı!

Yeni Nokia telefon göründü!

Bir döneme damgasını vuran ve daha sonra bir süreliğine Microsoft bünyesinde de yer alan telefon üreticisi Nokia, Android'le çalışan yeni bir akıllı telefon modelini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor; bu artık bir sır değil. Şimdilik D1C adını taşıyan ve aslında bu yılın başlarından beri beklenen cihaza dair benchmark sızıntıları ortaya çıktı.

Nokia'nın Cihazlar birimini Microsoft'a satmasından beri birçok kişi Finli üreticinin akıllı telefon pazarına ne zaman döneceğini merak ediyordu. Bu yılın başlarında yapılan bir açıklamada da firmanın, HMD ve Foxconn'la olan işbirliği üzerinden yeni Android cihazlar üretmeye dair planlarından bahsedilmişti. Birkaç ay önce bir Nokia yetkilisi tarafından yapılan açıklamada ise firmanın Android'le gelen birden fazla model üreteceği doğrulanmıştı. İşte bu cihazlardan birine dair bazı sızıntılar da nihayet gün yüzüne çıkmaya başladı.

Sızıntıya göre, D1C adlı söz konusu modelin makul bir hafıza ve kameraya ve çok da etkileyici olmayan bir yongaya sahip olacağı belirtiliyor. Bununla birlikte cihazın 13 MP'lik arka ve 8 MP'lik ön kameraya sahip olacağı anlaşılıyor. Adreno 505'le birlikte 1.4 GHz sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 430 yonga üzeri sistemle gelen cihazın ekran çözünürlüğü ise 1920 x 1080 piksel.

Nihayetinde orta segment bir model olarak değerlendirebileceğimiz 5.2 inç ekranlı cihaz Android 7.0 işletim sistemiyle gelecek. Nokia'nın uzun bir süredir beklenen geri dönüşü ise söz konusu cihazın yıl sonunda yapılacak tanıtımıyla gerçekleşecek.

Yeni Nokia telefona dair ilk ayrıntılar sızdı!
Okuyucu Yorumları