Yeni Norton'lar Windows dostu mu olacak?

Norton Antivirus ve Internet Security 2009'un beta sürümleri yayınlandı. İşte yenilikler...

Yeni Norton'lar geliyor!

Norton Internet Security (NIS) ve Norton AntiVirus (NAV), günümüzde kullanılan en popüler güvenlik yazılımlarının başında geliyor. Her ne kadar Symantec'in bu güvenlik yazılımları başarılı kabul edilse de, Windows kurulu bilgisayarları kilitlediği iddiasıyla bazı eleştiriler de alıyor.

Ancak Symantec, bu eleştirileri Norton 2008 ürün çizgisiyle değiştirmeye başladı. 2009'da koruma yazılımlarını bir adım öteye taşıyacağını söyleyen Symantec, "performans"ı yazılımları için anahtar kelime olarak görüyor. Tüketici Ürünleri başkan yardımcısı Rowan Trollope'a göre, şirketin ana hedefi 'en hızlı güvenlik yazılımı ortaya çıkarmak'.

NIS 2009 ve NAV 2009'un beta sürümlerine (İngilizce, Almanca ve Japonca) Symantec Beta Center'dan ulaşılabilir.

İki ürünün de ortak özelliği, bellek ve HDD kullanım oranını da düşüren yaklaşık 300 noktada performansa bağlı iyileştirmelerin yapılması. Bunun yanında Symantec, tarama zamanlarını iyileştiren Norton Insight adlı yeni bir teknolojiyi de son sürümlerine ekledi.

Ayrıca, Symantec, yazılımlarının güncelleştirmelerinde de değişikliğe giderek 'daha küçük ama sık' güncellemelerle tehditlere karşı daha güçlü bir koruma sağlamayı amaçlıyor. Bunun yanında şirket, oyun oynarken ya da film izlerken rahatsız eden güncelleştirme ve uyarı alarmları için de yeni 'silent mode' yani sessiz mod'u yeni sürüm Norton'lar ile kullanıcıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları