Yeni oyun canavarı sonunda geliyor mu?

Oyun dünyasının merakla beklediği cihaz sonunda gerçek mi oluyor? İşte yeni söylentiler...

Sonunda geliyor mu?

Piyasaya çıktığı günden bu yana yediden 77'ye herkesin beğenisi kazanan Nintendo Wii, yakın zamanda kendisini yenileyecek gibi gözüküyor. Uzun zamandır sesi soluğu çıkmayan Nintendo, hepimizi 3DS projesine öyle bir bağladı ki arka planda neler olduğunu neredeyse unutuyorduk.

Sızan haberlere göre Nintendo yeni konsolu olacak olan Wii 2'nin tanıtımını, yedi ila dokuz Haziran arasında yapılacak olan E3 fuarında yapacak. Los Angeles Convention Centre'da her yıl düzenlenen bu fuarda; Sony, Microsoft ve Nintendo gibi firmalar birbirleriyle resmen yarışıyorlar. Nintendo'nun bu yarışta bayrağı tekrar eline almak için Wii 2 açıklaması yapmasıysa işten bile değil.

TechRadar'ın Nintendo İngiltere müdürüne sorduğu; "Wii 2 geliyor mu?" sorusuna "Yorum yok." gibi bir cevap almasıysa dönen dedikoduları bir adım daha ileriye taşıdı. Nintendo'nun en büyük fan sitelerinden olan Zedainformer.com'da dönen haberlereyse Wii 2 neredeyse bütün teknik özellikleri gözler önüne seriliyor. Siteye göre Wii 2; geliştirilmiş quad-core işlemci ve blue-ray player ile birlikte gelecek.

Nintendo tarafından bir yıl içerisinde iki adet yeni ürünün lanse edilmesi ihtimali bile, bilişim sektöründeki araştırmacılar tarafından çok mantıksız ve tutarsız görülüyor. Bizeyse Haziran ayı beklemek düşüyor.

Okuyucu Yorumları