Yeni Ransomware, Çıplak Fotoğraf Talep Ediyor!

'nRamsomware' adlı yeni bir fidye yazılımı, fidye isteyen zararlıların geldiği garip aşamayı gösteriyor!

Yeni virüs, çıplak fotoğraf istiyor!

Bilgisayarınız veya telefonunuzun bir ransomware (fidye virüsü) tarafından ele geçirilmesi ve dosyalarını şifrelemesi ardından fidye talep etmesi kulağa yeterince kötü geliyor. Ancak yeni çıkan fidye yazılımı, ransomware olayını çok farklı bir boyuta taşıdı. MalwareHunterTeam tarafından fark edilen yeni virüs 'nRansomware' takma adı ile anılıyor.

Bu yeni ve şok edici virüs, verilerinizi ele geçirdikten sonra bitcoin yerine, dosyalarınız üzerindeki şifrelemeyi kaldırmak için çıplak fotoğraflar talep ediyor. Virüs hakkında pek fazla detay bilinmiyor, ancak VirusTotal ve Hybrid Analysis tarafından ciddi bir tehdit olarak görülüyor. Virüs 'nRansom.exe' adlı bir dosya ile kurbanlarına bulaşıyor.

Sinir bozucu bir şakadan ibaret de olabilecek virüs, kurbanlarından kendilerine ait 10 çıplak fotoğraf talep ediyor, zorla Protomail hesabı açtırıyor ve hesabı doğruluyor. Bu doğrulamanın ardından 10 çıplak fotoğraf yollarsanız, cevap olarak dosyalarınız üzerindeki şifreyi kaldıracak parolayı alıyorsunuz.

Virüs ile karşılaştığınızda HBO televizyon şovu Curb Your Enthusiasm'in giriş müziği ve arka planda Thomas the Tank Engine'in sinir bozucu gülümsemesi ile yüz yüze kalıyorsunuz. İşin diğer kötü bir kısmı da, eğer virüsten kurtulmak için gerçekten çıplak fotoğraflarınızı yollarsanız, bu fotoğraflar daha sonra şantaj için kullanılabilir.

Eğer bu tip virüslere yakalanmak istemiyorsanız, işletim sisteminizi ve anti-virüs yazılımlarınızı güncel tutmanızda fayda var.

Okuyucu Yorumları