Yeni Samsung Galaxy M Testlerde Göründü

Samsung'un yeni Galaxy M akıllı telefonu, Geekbench testlerinde göründü.

Samsung'un yeni telefonu göründü

Samsung, amiral gemisi ve orta segmentte olduğu kadar giriş seviyesinde de birbirinden farklı akıllı telefon seçenekleri sunuyor. Ancak daha önce bunlar arasında tanıdığımız Galaxy J, Galaxy C ve Galaxy On serisi modellerinin, Güney Koreli şirket tarafından yavaş yavaş ortadan kaldırılacağı haberini sizlerle paylaşmıştık. Galaxy J serisi yerine Galaxy A serisine ağırlık vereği konuşulan Samsung, Galaxy On serisi yerine ise Galaxy M serisini düşünüyor. Bunun önemli işareti ise, ortaya çıkan yeni Galaxy M modeli oldu.

Samsung SM-M205F de geliyor!

Samsung SM-M205F de geliyor!

Bundan yine kısa bir süre önce Samsung'un 2 yeni Galaxy M akıllı telefonu üzerinde çalıştığı bilgisi ortaya atılmış ve bunlardan biri olan SM-M205F kod adlı model, Geekbench ile AnTuTu test sonuçlarıyla kendini geçtiğimiz hafta göstermişti. Giriş – orta segmente konumlanan bu model, Geekbench'ten tek çekirdekte 1319, çoklu çekirdekte ise 4074 puanlarını toplamıştı. AnTuTu'da da 107452 puan toplayan SM-M205F, 3 GB RAM, 32 GB hafıza, Exynos 7885 işlemci ve Mali-G71 MP2 GPU gibi teknik detaylarıyla dikkat çekerken, ekran çözünürlüğü ise 2340x1080 piksel olarak görünmüştü.

Şimdi ise, yeni bir Galaxy M modeli daha Geekbench testine takıldı. Yeni modelin kod adı: SM-M105F. Bu modelin muhtemel ismi ise Galaxy M10.

İşte Galaxy M10'un özellikleri

İşte Galaxy M10'un özellikleri

SM-M105F, tamamen giriş seviyesine uygun olarak hazırlanmış. Zira aldığı test puanları SM-M205F'in altında yer alıyor. SM-M105F, Geekbench'ten tek çekirdek skoruyla 721 puan, çoklu çekirdek skoruyla ise 3551 puan alırken, telefonun 1.6 GHz frekansında 8 çekirdekli bir işlemciden güç aldığı görülüyor. Ayrıca 3 GB RAM sahibi olan SM-M105F, yine diğer gelecek Galaxy M modeli gibi Android 8.1 işletim sistemi plaformunu çalıştırıyor.

Galaxy M10 olarak da isimlenebilecek olan SM-M105F hakkında bilinen diğer bilgiler ise, Exynos 7870 işlemciden güç sağlayabileceği, 16 ile 32 GB depolama seçeneklerine sahip olabileceği ve LCD çift SIM kart desteği gösterebileceği yönünde.

Şimdilik bunlar dışında yeni Galaxy M modellerinden başka bir haber yok. Ancak ikinci bir Galaxy M modelinin daha ortaya çıkmış olması, önümüzdeki dönemde Galaxy M modelleriyle daha sık karşılaşabileceğimize yönelik yorumlanabilir.

Galaxy M modelleri, Samsung'un bütçeye uygun akıllı telefonları arasında özellikle Çin genelinde büyük rağbet görüyor. Ülkemizde her ne kadar şimdilik bu modelleri görememiş olsak da, önümüzdeki dönemde bu durum değişebilir.

Yeni Samsung Galaxy A da geliyor!

Son bir haber ise, Galaxy A serisine yönelik. Samsung ayrıca Galaxy A serisi için de uygun fiyatlı akıllı telefonlar üzerinde çalışıyor. Bunların ise kod isimleri şimdilik SM-A305F ve SM-A505F olarak biliniyor. Telefonlar hakkında bunların dışında başka bir bilgi ise henüz yok.

Okuyucu Yorumları