Yeni Siri, Google Now'a rakip olacak!

Siri'ye gelen "proactive" güncellemesi, onu iPhone'un vazgeçilmezi haline getiriyor!

...Ve karşınızda yeni Siri!

Apple'ın San Francisco'daki WWDC etkinliğinde gösterdiği iOS 9'un en önemli özelliklerinden bir tanesi, "proactive" sözcüğüyle birlikte anılan yeni Siri'ydi. Arayüzü yenilenen dijital asistan, iOS 9'da daha güçlü arama işlevleriyle gelecek.

Yeni Siri, Apple'a göre sesli komutlarda kelime okuma hatası oranını yüzde 40 düşürüyor ve sonuçları daha hızlı gösteriyor. Basit bir komutla kitaplığınızdaki fotoğrafları bulabilen Siri, içeriksel eylemler içeren yeni "akıllı" hatırlatıcılar sunuyor. Apple'ın yazılım mühendisliği bölümü başkan yardımcısı Craig Federighi, Siri'nin yeni içerik tabanlı yeteneklerine birkaç örnek verdi.

Buna göre örneğin bir arkadaşınızdan, bir şeyi almanız için bir metin mesajı aldığınızda, "Bunu bugün bana hatırlat" diyebiliyorsunuz. Bu durumda Siri, hatırlatıcıyı direk olarak takviminize ekliyor. Siri, iOS'taki alışkanlıklarınızı da izliyor. Bu sayede örneğin iPhone'unuzu otomobilinize bağladığınızda, audiobook'unuz otomatik olarak devreye giriyor. Veya kulaklığı iPhone'unuza bağladığınızda, ekrana iTunes'un Şimdi Çalıyor sayfası geliyor.

Siri'yi Google Now'a iyice yaklaştıran yanıysa, iOS'ta yaptıklarınızı sürekli olarak takip etmesi. Örneğin Siri, size epostayla gönderilen davetleri otomatik olarak takvime ekleyebiliyor. Dahası giriş ekranını sağa sürüklediğinizde gösterilen Siri Suggestions, yakındaki "ilgi noktalarını", trafik durumunu ve yol tarifini gösteriyor.

Apple, tüm bunları gizliliğe büyük bir önem vererek yerine getirdiğini vurguluyor. Federighi, Siri'ye ulaşan verilerin herhangi bir tanıtıcı kimlik içermediğini, dolayısıyla verileri kullanıcının Apple ID'siyle eşleştirmenin mümkün olmadığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları