Yeni tarayıcılarla internet daha da hızlandı!

IE9, Firefox 4 ve Chrome 10... Üçü de piyasaya çıktı ve bakın internette neleri değiştirdiler...

İnternete tarayıcı damgası!

Bu günler, web sörfçüleri için iyi zamanlar, zira üç önemli tarayıcı geliştiricisi de yeni tarayıcılarını sundular: Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox ve Google Chrome.

Firefox ve IE'nin bir önceki büyük sürümleri sırasıyla 3 ve 2 sene önce yayınlanmıştı, ve bu internet için oldukça uzun bir zaman. Ancak genel olarak beklediğimizde değdi ve güncellemeler tatmin edici.

Üç tarayıcı da web sayfalarını yüklemekte oldukça hızlılar. Tarayıcıların JavaScript motorları dahil, arka planda hızlandırmaya yönelik birçok değişiklik yapıldı. Internet Explorer 9, bazı incelemelere göre en hızlı tarayıcıyken, önceki sürümü IE8'in açılması ve sayfaları yüklemesi sonsuza dek sürebiliyordu.

Tüm tarayıcılardaki önemli yeniliklerden biri de dinamik sayfa içerikleri için HTML5 desteği. HTML5 Chrome'da uzun süredir olsa da, Mozilla modayı Firefox 4 ile yakaladı.

Sekmeler, izleme koruma ve sabitleme

Sekmeler, izleme koruma ve sabitleme
Firefox 4'de siteleri uygulama sekmesine dönüştürerek, tarayıcınızı yeniden başlattığınızda tekrar açılmasını sağlayabiliyor ve kolayca erişebiliyorsunuz

Yeni web tarayıcılarının dikkat çeken diğer bir özelliği ise sekmeleri ön plana çıkararak düğmeleri ve menüleri arka plana kaydırmaları. Bu sayede web sayfaları için daha fazla alan sağlanıyor, ancak örneğin yer imlerine ulaşmak isteyen kullanıcıların işi daha zor olabiliyor.

Tarayıcıların yaklaşımı birbirinden farklı olsa da, 'izleme koruma' özelliklerinin tümü aynı soruna sahip: varsayılan olarak kapalılar ve basit bir düğmeye basarak açılmıyorlar. Bunun yerine ayarlar penceresinin birkaç seviye içine dalmanız gerekiyor.

Internet Explorer'daki sekmeleri görev çubuğuna 'sabitleme' işlevi sayesinde web sayfalarını uygulamaya dönüştürmek mümkün oluyor. Firefox'da ise 'Uygulama sekmeleri' sayesinde bir sekmeyi simge haline getirip tarayıcınızın sol üst köşesine sabitleyebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları