Yeni Tarifeler Ev Kullanıcıları İçin Geçersiz

Türk Telekom tarafından açıklanan yeni tarifeler ADSL sağlayıcısı TTNet tarafından tanınmıyor!

ADSL Bilmecesi

Güncelleme: TTNet tarafından yapılan açıklamayı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. (09/03/2007 - 11:30)

Güncelleme: Dün CHIP Online'da yayınlanan haberimiz üzerine bu sabah haber müdürümüze TTNet'ten özel bir açıklamada daha geldi. Buna göre TTNet de indirimi fiyatlarına yansıtacak. Ancak resmi açıklama için önümüzdeki günleri beklememiz gerekiyor. (09/03/2007 - 10:21)

Türk Telekom dün yeni tarifelerini açıkladı ve son kullanıcılar 1 Nisan'dan itibaren yeni tarifelere geçmeyi beklerken TTNet'ten gelen bir açıklama herkesi şaşkınlığa düşürdü.

Türk Telekom'un yeni açıkladığı tarifeler Türk Telekom'un ADSL sağlayıcısı TTNet tarafından tanınmayacak. Bu bildirilen yeni tarifeler SuperOnline gibi diğer ADSL sağlayıcıları için açıklanmış tarifeler olup TTNet'i bağlamayacak.

Zaten bir süredir TürkTelekom'un kendi sitesi üzerindeki fiyat bilgileri ile TTNet'in kendi sitesindeki fiyat bilgilerinin birbirini tutmuyordu. Eski tarife üzerinden KDV ve ÖİV dahil hali ile yaklaşık 40 YTL'ye denk gelen 256 KBPS sınırsız tarife ve 1024 KBPS 6 GB sınırlı tarifeyi son kullanıcıya 49 YTL'ye veren TTNet'in bu son açıklaması açıkçası kullanıcıları çok daha fazla şaşırttı.

Türk Telekom'un açıklamış olduğu tarifelerin girişinde aynen şu yazı yer almakta : Türk Telekom, Türkiye'de ADSL tarifelerinde yaptığı yeni düzenlemelerle toptan ve veri akış erişimi tarifelerinde yüzde 55'e varan indirimler yaparak, internet servis sağlayıcılarının (ISS) müşterilerine daha uygun fiyatlarla hizmet vermesine olanak tanıyacak.

Ancak TTNet yetkilileri, bu yeni düzenlemenin TTNet tarafından dikkate alınmayacağını kesin bir dille iletirken kendi siteleri üzerindeki tarifelerin hala geçerli olduğunu söyledi.

CHIP Online Yorumu: Türk Telekom'un Internet servis sağlayıcılar üzerinde açıkladığı fiyatlarla Türk Telekom, TTnet fiyatları ile rekabet edemeyen diğer servis sağlayıcılar için rekabet yolunu açmış oldu. Bir çok ziyaretçimizin kafasında karışıklığa neden olan şey ise TTnet'in de, Türk Telekom'dan hizmet alan bir Internet Servis Sağlayıcı olması. Doğal olarak bunun TTnet'den hizmet alan ADSL abonelerine şimdilik yansımaması normal görünüyor ama diğer ISS'lerden (Koçnet, Superonline vb.) de ADSL alınması daha kolaylaşacak ve rekabeti arttırabilecek. TTnet Internet servis sağlayıcısının tarifelerinde, Türk Telekom'un indiriminden dolayı önümüzdeki günlerde indirim yapılıp yapılamayacağı da henüz bir netlik kazanmamış durumda. Bir diğer deyişle TTnet Son Kullanıcı fiyatlarını açıklamadan, ADSL tarifenizde yapacağınız değişiklikler hakkında karar vermemenizi öneririz.

Okuyucu Yorumları