Yeni telefonunuz için 3 müthiş teknoloji!

Yakın geleceğin akıllı telefonları, bu 3 teknolojiyle bugünküleri "aptal" durumuna düşürebilir!

Cepleri uçuracak 3 teknoloji!

Cebimizde küçük bir kamera, navigasyon cihazı, mesajlaşma makinesi ve fitness yardımcısı yerine geçen küçük bir bilgisayar taşıyoruz. Ancak bugünkü akıllı telefonlar, çok da uzak olmayan bir gelecekte bize "aptal" görünebilir. İşte yarının telefonlarında yer alabilecek 3 müthiş teknoloji.

1. Spektrometre

Spektrometre, fizik, kimya ve biyolojiyi ilgilendiren araştırmalarda, bir nesnenin kimyasal özelliklerini bulmak için kullanılıyor. Spektrometreler, yakın zamana kadar yanınızda taşınmayacak kadar büyüklerdi, ancak bu durum değişti. Consumer Physics adlı bir firma, geçtiğimiz sene taşınabilen spektrometresi Scio'yu ortaya çıkarmıştı. Bu teknolojinin telefonlarımıza girmesi ise cilt durumunu, yaşamsal işaretleri ve çevrenin kirlilik durumunu izlememizi sağlayabilir. Dahası teknoloji sayesinde gıdaların ve ilaçların içinde ne olduğunu görmemiz mümkün olabilir.

2. Yüksek isabetli GPS

University of Texas'tan araştırmacılar, telefonlardaki ucuz anten sensörleriyle santimetre doğruluğunda konum belirlemeyi başardılar. Yüksek isabetli GPS sayesinde etrafınızdaki binaların 3D haritasını çıkarmak ve daha iyi bir sanal gerçeklik deneyimi sunmak mümkün olabilir.

3. Gaz sensörleri

MIT'teki kimyagerlerin geliştirdiği uygun fiyatlı kablosuz sensörler, hidrojen peroksit, siklohekzanon gibi tehlikeli gazları algılamakta kullanılabiliyor. Bu tür sensörler akıllı telefonlarımızla bir araya geldiklerinde patlayıcı kimyasalları ve zehirli gazları ortaya çıkarmak, çok daha kolay olabilir.

Okuyucu Yorumları