Yeni toughpad ailesine "performans" geldi

Panasonic yüksek performanslı yeni tableti toughpad'i tanıttı.

Bu defa daha performanslı!

Panasonic, mühendisler, mimarlar ve tasarımcılar gibi kullanıcıların, mobil bir cihazda capcanlı ve olağanüstü netlikte bir seyir deneyim yaşamalarını sağlamak için büyük ekranlı, ofis ortamında dayanıklı Toughpad 4K FZ-Y1 tabletinin performans modelini tanıttı. Daha yüksek performans ve özel grafik becerileri ile donatılan FZ-Y1, Panasonic Toughpad ailesinin Windows 10 Pro işletim sistemi sunan ilk tableti olma özelliğini taşıyor.

CAD için hazır

CAD tasarımcıları, mühendisler ve mimarlar için çok uygun bir çözüm olan Panasonic Toughpad FZ-Y1 Performans modeli, Dassault Systèmestarafından piyasa lideri 3D CAD uygulaması SOLIDWORKS*1 için şimdiden sertifikalandırılmış durumda.

Daha güçlü

Panasonic Toughpad FZ-Y1 Performans modeli, Temmuz ayında duyurulan Panasonic Toughpad FZ-Y1 Standart modelin daha güçlü bir versiyonu. Performans modelinin özellikleri arasında güçlü işlem gücüyle dikkat çeken 5'nci nesil Intel® CoreTM i7-5600U vProTM işlemci (4 MB önbellek, 2.6 GHz ila 3.2 GHz, Intel® Turbo Boost teknolojisi ile birlikte), 16 GB RAM özellikli özel AMD FireProTM M5100 ekran kartı ve yüksek performans isten uygulamaların rahatlıkla çalıştırılabilmesini sağlayan 256 GB SSD (opsiyonel 512 GB SSD de bulunuyor) yer alıyor.

A3 boyutunda görüntüleme

Toughpad tabletin 20" IPS çoklu dokunmatik ekran, 10 parmak tanıma, 4K (3840x2560) Ultra HD çözünürlük, 230 ppi ve 15:10 en boy oranı gibi özellikleri, A3 boyutundaki planların ve tasarımların görüntülenmesini ve üzerinde çalışılabilmesini sağlıyor. Opsiyonel Elektronik Dokunmatik Kalem, cihaz üzerinde çizim yapma ve el serbestliğinde notlar alınabilmesini sağlayarak kalem ve kağıdın geleneksel yaratıcılığını mobil bir cihaza taşıyor. Ekrandaki her bir pikseli ayrı ayrı okumak için kızılötesi sinyaller kullanan kalem, tablet ile Bluetooth aracılığıyla iletişim kurarak piyasada bulunan diğer dijital kalemlerden farklılaşıyor. Kalemi son derece keskin kılan unsur ise tablet ekranındaki her bir pikseli ayrı ayrı tanıyabilme becerisi. Kalem böylelikle hareketlenme eğimlerini tanıyor, kaydediyor ve basıncın 2048 seviyesini yorumlayabiliyor. Bunun sonucunda da çizimler ve el yazıları en küçük ayrıntılarına kadar görülebiliyor.

Kurumlara özel bağlantı özellikleri

Performans modelinin kurumlara yönelik tam kapsamlı giriş seti (USB 3.0, gigabit LAN girişi, HDMI 2.0 giriş [support HDCP2.2], Mini DisplayPortTM çıkış and Docking bağlayıcı) ve kablosuz bağlantı (Bluetooth ve WLAN) özellikleri sayesinde kullanıcılar istedikleri zaman internete bağlanabiliyor ve ister masalarında ister ofis dışında kesintisiz çalışabiliyor. Mikrofonlu HD web kamerası ideal web konferansı deneyimini sağlıyor.

Görüntüleme ve gözden geçirme için ideal

Animasyon, film, 3D modeller, planlar ve görüntülerin olabilecek en yüksek çözünürlükte izlenebilmesi için Toughpad FZ-Y1 Performans modelinin HDMI 2.0 girişi, cihazı yayın ve film çekimlerine yönelik uygulamalara uygun, yüksek çözünürlüklü bir saha monitörüne dönüştürüyor.

Hem güçlü hem esnek

Windows 10 Pro işletim sistemi yüksek performans ve güvenliği temin ederken Windows 7 Professional işletim sistemine indirme özelliği sayesinde geniş çeşitlilikteki kurumsal BT altyapılarına uyumu kolaylaştırıyor.

Göz alıcı gümüş kenarlar, 4K görüntüleyici paneli ile birlikte magnezyum çerçeveye oturtulmuş bulunuyor. Çerçeve, güçlendirilmiş camlı fiber kaplamalı olmasıyla cihazı gerçek anlamda sapasağlam bir kurumsal tablet haline getiriyor. Bu hafif, kurumlara özel dayanıklı tablet, 76cm yükseklikten düşmeye dayanacak şekilde tasarlanmış bulunuyor. Bu sayede aksaklık olmuyor ve kurumlara daha iyi şartlarda bir toplam sahip olma maliyeti avantajı sağlanıyor. Cihaz artık Kensington güvenlik kilidi uyumuna da sahip. Bu sayede masadan uzaklaştırıldığında ya da bir etkinlikte kolaylıkla güvence altına alınabiliyor.

Opsiyonel masaüstü kızağı ve opsiyonel taşıma kılıfı aparatı ile birlikte cihaz, hem bir masaüstü PC hem de tablet olarak kullanılabiliyor. Kızak, kolaylıkla bir standa dönüştürülerek, tabletin çizim masası modunda kullanılabilmesini sağlıyor ve ek bağlantı portu seçenekleri sunuyor. VESA uyumlu montaj adaptörü de kullanılabiliyor.

Dassault Systèmes Yüksek Teknolojili Endüstriyel Çözümler Deneyimi Müdürü Vincent Merlino, Performans modeli hakkında şu görüşü paylaşıyor: "Panasonic'in bu son başarısı, şirketin 3D tasarım ve mühendislik profesyonellerine yönelik en iyi mobil bilişim teknolojisini sunma kararlılığını da vurguluyor. 3D tasarım yazılımımız ile Panasonic Toughpad FZ-Y1 tabletin birleşimi günümüzün profesyonel tasarımcıları için nihai mobil araç tercihini de oluşturuyor." Panasonic Toughpad FZ-Y1 Performans modeli Aralık ayının sonundan itibaren piyasada olacak.

Okuyucu Yorumları