Yeni Ubuntu hazır. İndirme bağlantısı burada!

Unity arabirimli yeni Ubuntu 11.04 Natty Narwhal hazır! Yenilikler ve indirme bağlantısı burada!

Yeni Ubuntu hazır; İndirin!

Günümüzün en popüler Linux dağıtımlarından biri olan Ubuntu Linux, bu zamana kadar görülen en çok değişikliği içinde barından 11.04 Natty Narwhal sürümü ile yalnızca her çekirdek uygulama ve hizmetini tamamen güncellemekle kalmamış, Unity arabirimini de adeta baştan yazmış.

Geçtiğimiz hafta genel detayları ile betasına göz attığımız Ubuntu Linux, kararlı sürümü 11.04 ile beta'daki bir çok hata ve kararsızlıklar giderilmiş.

İster sevin, ister nefret edin, Unity arayüzü kalıcı. 10.10'dan bu yana büyük bir güncelleme geçirmiş arayüz, hala GNOME Masaüstü arabirimi üzerinde çalışıyor. Yani arabirime ve kontrollere bir kez alıştığınızda işler o kadar da karışık değil. Kullanıcılar yine de giriş ekranında GNOME-arabirimi benzeri bir arabirim olan "Ubuntu Klasik"'i seçebilir.

Ubuntu 11.04 daha önceki sürümler gibi, bir çok değişik türü ile geliyor. KDE bazlı Kubuntu, daha hafif-siklet Xubuntu, Edubuntu gibi... Bu türevler kullanıcılara alttaki işletim sistemindeki tüm işlevleri kullanırken, bilgisayarlarını KDE veya XFCE gibi seçtikleri arabirimde kullanmalarını sağlıyor.

Her zamanki gibi Ubuntu herkes için ücretsiz ve bir çok standart masaüstü ve dizüstü donanımıyla çalışabiliyor.

İndirmek için: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

Okuyucu Yorumları