Yeni virüs tüm yerel ağınızı tehdit ediyor!

Bu uyarıya kulak verin: Yerel ağınızdaki tüm bilgisayarlar tehlikede; Windows kullanmasalar bile...

Ağınız tehlikede!

Yeni keşfedilen bir virüs tek tek bilgisayarları tehdit etmek yerine daha büyük planlar peşinde. Trojan.Flush.M olarak adlandırılan virüs, yerel ağlardaki sunucu makineyi hedef alıyor. Sunucu makinedeki DHCP protokolünü değiştiren virüs, daha sonra bu sunucuya bağlayan yerel ağdaki tüm bilgisayarların DNS ayarlarını kendi istediği gibi değiştirebiliyor v bu noktadan sonra artık internette girip çıkacağınız tüm siteleri virüs kontrol etmeye başlıyor. Üstelik diğer bilgisayarların Windows işletim sistemi kullanıyor olmaları da şart değil!

Güvenlik uzmanları bu virüsün, sunucu makineyi ele geçirdikten sonra güvenliği en üst düzeyde bile olsa ağdaki tüm bilgisayarları ele geçirebileceği için son derece tehlikeli oluğun söylüyorlar. Sistemdeki diğer makinelerin Windows işletim sistemi kullanıyor olmaları şart olmadığı için, bu durumda virüs bilgisayar dışındaki cihazları da etkileyebiliyor. Yani yerel ağ üzerinden internete bağlanan iPhone ve benzeri taşınabilir cihazlar da artık tehdit altında.

Uzmanlar şu an için yerel ağ yöneticilerinin ilk alabilecekleri önlemin DNS sunucuları yakın takibe almaları söyledi. Gerekli olduğu durumlarda 64.86.133.51 ve 63.243.173.162 IP numaralarını kara listeye almanın da faydalı olacağını da ekliyorlar.

Okuyucu Yorumları