Yeni bir Wii konsolunun üretimine başlandı!

Hedeflenen başarının yakınından bile geçemeyen ilk yeni nesil konsol beklenenden önce tarih olabilir

Yeni konsol geliyor!

Wii U artık iki yaşında ve bir türlü beklenen başarıyı yakalayamadı. Bunun anlamı, Nintendo'nun mutlaka yeni bir konsol üretimine başlaması gerektiği. Yeni ortaya çıkan kanıtlara göre de firmanın amacı tam olarak bu.

Yeni bir iş ilanına göre Nintendo, konsol bölümü ile beraber çalışacak bir system-on-chip grafik mimarı aramakta. Ancak bu ilanın en ilginç yanı, Japonya'da değil ABD'de geçerli olması. Buradan da Nintendo'nun kendi Mark Cerny'sini (PS4 baş mimarı) bulmaya çalıştığını söyleyebiliriz.

Wii U'nun şu anda raflardan büyük bir hızla satıldığını söylemek mümkün değil. Super Smash Bros büyük bir değişiklik yaratmazsa da konsolun daha iyi bir satışa ulaşacağına dair kalan son umutlar da silinmiş olacak.

Tabii ki Nintendo'nun yeni konsolunu açıklaması için bir miktar zamanın geçmesi gerekiyor. Bunun en büyük sebebi Wii U'yu satın alan kullanıcılara ihanet etmek istememesi. Ayrıca, iş ilanına bakılırsa yeni konsol projesi oldukça erken bir aşamada ve olgunlaşması için zamana ihtiyaç var.

Bu yılın başlarında ortaya çıkan söylentiler, Nintendo'nun "Fusion" adlı yeni bir konsolu tanıtacağını söylüyorlardı ancak firma bu söylentileri anında yalanlamıştı.

Okuyucu Yorumları