Yeni Windows 8'de neler yeni?

Windows 8'in henüz yayınlanan Yayın Önizleme sürümünde hangi yenilikler var? Cevap içeride...

Yeni Windows 8'de neler yeni?

Microsoft'un Windows 8 Release Preview; yani Yayın Önizleme sürümünü indirmeye sunduğunu ilk olarak buradaki haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Peki ama Yayın Önizleme sürümü, daha önceki Tüketici Önizleme sürümünden farklı neler sunuyor?

Aslında ilk bakışta çok da büyük farklar varmış gibi görünmüyor. 8400 yapı numarasıyla yayınlanan Yayın Önizleme'de Metro uygulamalarında ufak tefek iyileştirmeler ve yenilikler var. Bing temelli 3 yeni uygulama, Metro arabiriminde yerini almış. Bunlar Bing Sport, Bing Travel ve Bing Daily. Bu üç uygulama,aslında bir süredir web sayfası olarak zaten hizmete açılmıştı. Ama artık, bu hizmetlerden yararlanmak isteyenler, Metro uygulamalarını kullanmak zorunda.

Yine Metro arabirinde, daha önceye oranla daha fazla arka plan renk seçeneği var. Ayrıca kilit ekranı için sunulan seçenekler de artırılmış durumda. Tabi bu durum, masaüstü ya da dizüstünde Windows 8 kullananlar için pek de bir şey ifade etmiyor.

Flash, Aero, çoklu monitör desteği... Haberimizin ikinci sayfasında...

Flash, Aero, çoklu monitör desteği

Flash, Aero, çoklu monitör desteği
Flash desteği geliştirilmiş ama hala sınırlamalar var...

Windows 8 Yayın Önizleme ile gelen en büyük yenilik ise Flash konusunda yaşanmış. Daha önce Internet Explorer 10 ile Flash içeriğini görmek için eklentiyi kendiniz kurmak zorundaydınız ama artık Adobe Flash Player, ön yüklü olarak Windows 8'e dahil edilmiş durumda. Ancak yine de bazı kısıtlamalar söz konusu. Eğer ziyaret edeceğiniz site Internet Explorer Uyumlu Siteler listesinde yer almıyorsa, özellikle Flash konusunda büyük sorun yaşamanız kaçınılmaz.

Daha önce de internete sızan çoklu monitör desteği, Windows 8 Yayın Önizleme sürümünde tüm haşmetiyle karşımıza çıkıyor. Bu sayede, örneğin 2 masaüstü monitörüne 2 farklı duvar kağıdı atamanız ya da bir duvar kağıdını iki monitöre yaymanız mümkün.

Bir de olmamasını beklediğimiz ama yine karşımıza çıkan Aero konusu var... Daha önce yapılan açıklamalarda, şeffaf pencerelerin, yani Aero'nun Windows 8'de yer almayacağı duyurulmuştu. Ancak Aero, Yayın Önizleme sürümünde yerini almış durumda. Yine de Windows 8 Fnal sürümde Aero'yu göremeyeceğimiz kesin gibi...

Download: Windows 8 Release Preview - Tüm diller - ISO

Download: Windows 8 Release Preview - Tüm diller - EXE

Okuyucu Yorumları