Yeni Windows Phone 8 güncellemesi yolda!

Windows Phone 8 için yeni güncelleme vakti... Peki ama güncelleme ne zaman gelecek; neler getirecek?

Yeni güncelleme yolda!

Microsoft henüz büyük bilgiler vermiyor ancak, Windows Phone 8'in bir sonraki güncellemesi hakkında bazı küçük detayları yayınlamaya başladı.

Açıklamalara göre bir sonraki Windows Phone 8 güncellemesi, bu yazın sonlarına doğru aktif olacak ve bazı yeni ve önemli özelliklerin yanında yüzlerce "küçük kalite gelişimleri" içerecek. Ayrıca Microsoft, bu güncellemenin, yılın başında gelen güncelleme ile yakın boyutlarda olacağını da bildirmiş durumda.

Gelecek yeni özelliklerin arasında, telefon kullanıcılarının rehber ve takvimlerini, Gmail ve Google Calendar ile eşleyebilmelerini sağlayan CardDAV ve CalDAV internet protokolleri yer alıyor. Ayrıca Xbox Music uygulaması da gelecek olan bu güncelleme ile yenilenecek ve kullanıcıların daha rahat bir şekilde indirecekleri şarkıları seçebilmeleri için şarkılar hakkında daha detaylı bilgi sunmaya başlayacak.

Aslında pek de yeni olmayan FM radyo uygulaması da gelecek olan özelliklerin arasında. Windows Phone 7'de bu özellik zaten vardı ancak Windows Phone 8'e geçerken kaldırılmıştı. Öyle gözüküyor ki Microsoft "sizi dinliyoruz" dercesine FM radyo özelliğini geri getiriyor.

Güncellemenin ne zaman geleceği resmi olarak açıklamamış olsa da, bu yazın sonralarına doğru varolan Windows Phone 8 telefonlarında yüklenmeye başlanacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları