Yeni Xbox'ı bekleyenlere ilk şok!

Sağlam kaynaklardan gelen habere göre, yeni Xbox'ın bize yaşatacağı ilk şok bakın ne olacak...

Yeni Xbox'tan ilk şok!

Microsoft'un yeni Xbox üzerinde çalıştığını artık bilmeyen kalmadı. Geçen zaman içerisindeyse konsol hakkında pek çok detay internet ortamına sızdı ama bir şey hariç: Fiyatı...

Kendi isimliyle kurulmuş olan teknoloji sitesine sahip Paul Thurrott ise, yeni Xbox'ın fiyatının piyasaya çıktığı ilk dönemlerde en az 500 dolar, yani beklenenin çok üzerinde olacağını dile getirdi. Her ne kadar iddiasının yüzde yüz oranında doğru olduğu ispatlanamasa da kendisi daha önce de yeni konsolun sürekli internet bağlantısı gerektireceğine dair önemli kaynaklar sunmuştu. Fiyat hakkındaki bilgi ise, 5 Nisan tarihinde Paul Thurrott ve Andrew Zarian'nın "What the Tech" isimli videolarında verildi.

Tüm bu bilgilerin yanında, Thurrott elindeki bir diğer bomba olan yeni Xbox 360 modelinden de bahsetti. Tecrübeli teknoloji uzmanının edindiği bilgilere göre, Microsoft yakında zamanda "Stingray" kod adlı ve sadece 99 dolar etiket fiyatına sahip olan Xbox 360 konsolu ile karşımıza çıkacak. Konuşmasının sonundaysa, "Yeni Xbox sürekli internet bağlantısı gerektirecek mi bilmiyorum ama üzerinde en çok iddiaya girebileceğim nokta, yeni konsolun Xbox 360 oyunlarını çalıştırmayacak olmasıdır" gibi bir cümle sarf etti.

Thurrott'un elindeki son bilgilere göreyse, Microsoft yeni Xbox'ı 21 Mayıs tarihinde tanıtacak ve konsol raflardaki yerini Kasım ayı içerisinde almış olacak.

Okuyucu Yorumları