Yeni Xbox ve PS'in beklenen çıkış tarihi

Yeni nesil oyun konsollarını bekleyenlere kötü haber: İşte bir sonraki Xbox ve PS için son tarihler

Hesaplar alt üst oldu!

Fudzilla'nın raporuna göre endüstri içinden kaynaklar, yeni nesil oyun konsollarının 2012'de ortaya çıkacağını söylüyor.

Mevcut ekonomik kriz, hem Sony'i, hem de Microsoft'u, yeni nesil konsolların çıkış tarihini 2 yıl daha ileri atmaya itmiş. Bununla birlikte mevcut kriz dinmezse, zaten oyuncuların yeni konsol alacak gücü olmayacak. İşte bu yüzden yerinde bir karar olabilir.

Oyunlar PlayStation 3 ve Xbox 360'ta hala çok iyi görünüyor. Bununla birlikte donanım olarak daha geriden gelen, bu açığını da kendisine özgü eğlenceli kontrollerden yararlanan, daha popüler oyunlarla kapatan Wii'nin grafiklerini biraz geliştirmesi gerekebilir.

ATI ve Nvidia'nın GPU'da üstünlük için savaştığı bugünlerde, IBM'in yeni nesil konsollardaki CPU işini kapması mümkün. Ancak Intel'in geliştirdiği Larrabee de başarılı olursa konsol donanımında durum değişebilir.

Bu söylentilerin karşısında ise Wedbush Morgan Securities'den oyun araştırmaları analisti Michael Pachter, yeni nesil konsolların kesinlikle 2013'ten önce gelemeyeceğini belirtiyor.

Okuyucu Yorumları