Yeni Yandex.Browser ortaya çıktı

Yeni Yandex.Browser artık daha "şeffaf". Hemen indirip, deneyebilirsiniz.

Yandex.Browser yenilendi

Geçmiş yıllarda internet kökten değişti. Alan adı sayısında büyük artış oldu. Siteler, metin, bağlantılar ve az görselleri içeren basit HTML sayfalarından sıyrılıp ciddi altyapıya sahip olan web uygulamalarına dönüştü. Bugün siteler sadece bilgi içeren sayfalar değil; siteler grafik editörleri, ofis paketleri ve gerçek oyunlar haline geldi. Peki bu süreç içinde tarayıcılara ne oldu? İnternette çalışmayı ciddi derecede kolaylaştıran sekmeler geliştirildi. Arama servislerinin internetin ayrılmaz bir parçası olduğunu kanıtlayan adres çubuğu icat edildi. Diğer her anlamda ise modern tarayıcı, içerik üzerinde baskın olan gri arayüzü içeren, sayfaları yüklemek için kullanılan ve hep aynı kalan bir programdır.

Tarayıcılar, işletim sistemlerindeki neredeyse ana program haline gelmesine rağmen bu durumla karşı karşıyayız. Birçok kullanıcı, sorunlarını web uygulamaları yardımıyla çözdükleri için çoğu zaman web tarayıcısının dışına hiç çıkmıyorlar. Alışılmış tarayıcıya artık farklı bakma zamanı gelmiş olabilir mi?

Yeni Yandex.Browser

İnternet gelişiyor. Siteler metinle bağlantılar içeren basit HTML sayfalarından fonksiyonlu uygulamalara dönüştü. Yeni Yandex.Browser, bu sayfalarla birlikte evrimleşerek modern internette rahat çalışmak için akıllı ve şeffaf bir ortam haline geldi. Böylece kullanıcıların, tüm dikkatini siteye verebilmesi ve gereksiz detaylar yüzünden dikkat dağınıklığı yaşaması engellenmesi amaçlanıyor.

Yeni Yandex.Browser'da yalnızca tasarım değil, arama teknolojilerinde de gelişim söz konusu. Yeni Yandex.Browser'da arama teknolojilerini geliştirmeye devam ettik. Kullanıcı, site başlığına tıkladığında özel moda geçer. Akıllı satır, Tablo ve yapılabilir işlemlerin yanı sıra Ters Yüz'de siteyle ilgili bilgiler görüntülenir; örneğin benzer sitelere yönlendiren bağlantılar, ürün için daha avantajlı bir fiyat teklifi veya görüntülenen mağazanın adresi. Gelecek sürümlerde yanıtları ve gelişmiş bilgileri arama motorlarına gitmeden de alabileceksiniz.

Yeni Yandex.Browser'ın alfa sürümünü browser.yandex.com.tr/future adresinden indirebilirsiniz. Fikirlerimize dayanan yeni özellikler hazır oldukça test sürümlerine kademeli olarak eklenecektir.

Okuyucu Yorumları