Yeni yıl bambaşka olacak

2012'nin sonu ile başlayan oyun yağmuru, 2013'de zirve yapacak. Peki ama nereye kadar?

2013'e hazır olun!

Oyun sektörün özellikle 90'lı yıllardan itibaren sürekli gelişen ve para üreten bir alan oldu. Günümüze kadar geçen sürede pek tabi mükemmel çıkış yaşanan anlar olduğu gibi, kimi zaman da büyük düşüşlere sahne oldu... Ama 1998 yılı, belki de oyun sektörünün en iddialı yılıydı.

Guitar Hero isimli oyun serisi, bundan bir iki yıl kadar önce en çok oynanan yapımlardandı örneğin; günümüzdeyse çoktan unutulmuş durumda. Diğer taraftan 2012 yılının son çeyreği ile beraber oyun sektöründe büyük patlamalara şahit oluyoruz. Halo 4 ve Call of Duty Black Ops 2 gibi oyunların piyasaya çıkması ile yükseliş bir kez daha başlamış durumda. USA Today'den yapılan bir açıklamaya göre, oyun sektörünün yenilikleri 2013 yılı ile daha önce görülmemiş bir noktaya gelecek.

USA Today'den Marc Saltzman'nın da dikkat çektiği üzere, Grand Theft Auto V yepyeni bir dönemin kapılarını aralayacakken, mobil oyun sektöründe de büyük bir hareketlenme olacak. Ayrıca "The Last of Us," "BioShock Infinite," ve yeni Tomb Raider'ın karşımıza çıkacak olması, 2013 yılını Saltzman'nın iddialarına göre eşi benzeri olmayan bir yıl haline getirecek. Bakalım bunca iddialı ismin piyasaya çıkması hesaplanan 2013, gerçekten 1998 yılını geride bırakabilecek mi?

Okuyucu Yorumları