Yenilenen iPhone yazılımı neler sunacak?

Apple, iPhone için geliştirdiği 3.0 yazılımını resmen tanıttı: Hayaller bir bir gerçek oluyor...

iPhone 3.0: Tüm yenilikler

Apple, iPhone'nun yeni yazılımı olan iPhone 3.0'ı düzenlediği basın toplantısında resmi olarak tanıttı. California'da düzenlenen basın toplantısında iPhone'un özellikleri Apple yöneticisi Scott Forstall tarafından açıklamalı bir şekilde anlatıldı.

Toplantıda ilk değinilen konu iPhone'a eklenen kesme ve yapıştırma özelliği oldu. Bu özellik çok uzun zamandır kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde talep ediliyordu. iPhone 3.0 ayrıca gelişmiş bir MMS özelliğine de sahip olacak. Kullanıcılar telefon üzerinde sadece resim gönderip almakla kalmayacak, ses dosyalar ve hatta bulundukları yerin coğrafi konumu da kolaylıkla iletebilecekler.

iPhone'da P2P keyfi başlıyor...

iPhone'da P2P keyfi başlıyor...
iPhone'a P2P desteği geliyor...

Forstall'ın en önem verdiği konulardan biri ise abonelik modeli oldu. Forstall bu modelin özellikle uygulama geliştiriciler için sayısız imkan sunduğunun altını çizdi. Bu sayede dergi ve benzeri grupların abonelerine daha rahat ulaşabileceğini aktardı. Fakat uygulama geliştirenleri ilgilendiren tek yenilik bu değil. Apple artık, uygulamaların içerisinde uygulama satmaya imkan veriyor. Örneğin satın aldığınız bir oyunu bitirdiğinizde, daha ileri bölümleri doğrudan oyundan çıkmadan satın alabileceksiniz. Ya da benzer şekilde e-kitap satıcıları, kitapları içerisinden diğer eserlerin satışını yapabilecekler.

Ve oyuncuları ilgilendiren en önemli haber iPhone 3.0'ın P2P bağlantı özelliğine kavuşuyor olması. Wi-Fi yerine Bluetooth kullanılarak gerçekleştirilecek bağlantı ile artık oyuncular kendi yerel ağları üzerindeki diğer iPhone sahipleri ile canlı kapışabilecekler. Apple öncelikle oyuncuların ilgisini çeken bu özelliğin, oyun dışındaki uygulamalarda da yaygınlaşacağı görüşünde.

Okuyucu Yorumları