Yenilenmiş akıllı telefonlara ilgi hızla artıyor: İşte zirvedeki 2 marka

Ekonomik baskılar ve artan sıfır telefon fiyatları, yenilenmiş akıllı telefonlara rağbeti artırmış gibi görünüyor. Bu alanda da en tepede Apple ve Samsung'u görüyoruz.

Yenilenmiş akıllı telefonlara ilgi hızla artıyor: İşte zirvedeki 2 marka

Küresel olarak yenilenmiş akıllı telefon pazarı, 2021 yılında popülerliğini artırdı ve beklentileri aştı. Pazar analistleri yenilenmiş akıllı telefon pazarı için yıldan yıla yüzde 15 büyüme bildirirken, Apple, en büyük 2’inci el mobil cihaz satıcısı olarak liderliğini sürdürüyor, Samsung ise onu takip ediyor.

Yenilenmiş akıllı telefonlar, takas programlarıyla elde edilen akıllı telefon ekonomisinin bir parçasıyken, bu sınıf telefonlarda yüzde 15’lik büyüme, yeni akıllı telefon pazarının büyümesinin üzerinde. Yeni akıllı telefon sevkiyatları 2021 yılında yıllık bazda yüzde 4.5 büyürken, yenilenen akıllı telefon pazarı yüzde 15 büyüdü. Counterpoint Research’ün araştırmasına göre yenilenmiş akıllı telefon alanında en hızlı büyüyen pazarlar arasında Çin, Hindistan, Latin Amerika, Güneydoğu Asya ve Afrika yer alıyor. Hindistan ve Latin Amerika bölgesi ise geçtiğimiz yıl en yüksek büyüme oranlarını göstermiş durumda ve önümüzdeki birkaç yıl içinde de bu büyümeyi sürdürecekleri öngörülüyor.

Öte yandan ABD ve AB pazarlarına baktığımızda, burada da yenilenmiş akıllı telefon satışlarının arttığını görüyoruz. ABD’de yüzde 15 oranında artan satışlar, Avrupa’da ise yüzde 10 seviyede artış göstermiş. ABD’de hem Apple hem Samsung amiral gemisi satışları artarken, özellikle Samsung’un geçtiğimiz yıl yenilenen telefon sevkiyatlarında Apple’ı geçtiği not ediliyor. Fakat buna karşın Apple bu alanda halen liderliğini koruyor.

Yenilenmiş akıllı telefon ne demek?

Yenilenmiş akıllı telefon, çeşitli sebeplerle ambalajından çıkarılmış ve markalara geri gelmiş, uzmanlar tarafından donanımsal ve yazılımsal olarak yenilenip yeniden satışa sunulmuş telefonlardır. Piyasadaki 0 modellere göre daha uygun fiyatlı ve garantili olabilen yenilenmiş telefonlar, genellikle müşteri memnuniyetini karşılayamadığı için iade edilen telefonlar ve teşhir cihazları oluyor.