"Yenilikçi" denilen telefonlar "fos" çıktı!

Apple'ı Hitler'e benzeten Çinli firmanın 3 yeni cebi, eminiz size de bir yerlerden tanıdık gelecek!

Süper cepler "çakma" çıktı!

Çince video sitesi Leshi TV'nin dolar milyarderi sahibi Jia Yueting, geçtiğimiz günlerde AppleAdolf Hitler'e benzetmesiyle gündeme gelmişti. Yueting'in paylaştığı posterde Hitler, sol kolunda Apple logolu bir kol bandıyla Nazi selamı veriyordu.

Kısa bir süre sonra Nazi'leri elektronik cihazlarla andığı için özür dilemek zorunda kalan Jia, yalnızca "açık uçlu teknoloji ekosistemlerinin tüketiciler için daha çok fayda sağlayacağını" belirtmek istediğini söyledi. Jia'nın sözleri, markası için bir fiyasko olarak görünse de dünya çapında binlerce insan, bu sözler sayesinde hızla büyüyen Letv ile tanışma fırsatı da buldu. Hatta Letv'in "Hitler'in karşısına nasıl bir telefon çıkaracağı" merak konusu oldu.

Marka felaketinin tam bir içerik reklamına dönüşmesinin ardından firma, San Francisco'da düzenlenen bir etkinlikte ABD'ye kendini tanıttı. 12 milyar dolar değerindeki firmanın 3 yeni telefonunu da bu etkinlikte sahneye çıktı. Firmanın açıklamalarına göre yeni telefonları, tamamıyla "yeniliğe" odaklanıyor. Başka bir deyişle firma, telefonlarının "yenilikçi" ve "süper" olduğunu iddia ediyor. Bu yenilikler arasında ilk, belki de tek dikkat çeken ise, USB Type-C bağlantısı. Ama daha fazla yenilik ya da piyasadaki amiral gemilerinden çok daha iyi özellikler bekliyorsanız, hayal kırıklığına uğramaya hazır olun...

Letv One Max

Letv One Max

Tanıtılan ilk telefon Letv One Max adını taşıyor. Android 5.0 Lollipop ile gelen One Max, 6.3 inçlik dev bir ekrana sahip; ekranın sunduğu çözünürlük ise Quad HD. Telefonda Snapdragon 810 işlemci kullanılıyor; bu işlemciyi 4 GB RAM destekliyor. Depolama seçenekleri ise, 64 ve 128 GB.

One Max'in ana kamerası 21 megapiksel çözünürlüğe sahip; optik imaj sabitleyici ile birlikte geliyor. Ön kamera ise, 4 megapiksel. Bahsedilmesi gereken diğer detaylar arasında ise 3.500 mAH'lık batarya, parmak izi okuyucu ve geliştirilmiş ses çıkışı yer alıyor.

Sizin de fark edebileceğiniz gibi telefon, HTC'nin One M8 ve M9'unua fazlasıyla benziyor. Başka bir deyişle yenilik iddiası sadece USB Type-C konusunda doğru çıkıyor; tasarım bile bize yeni bir şey sunmaktan oldukça uzak; sıradan bir "çakma HTC" olmaktan öteye gidemiyor.

Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...

Letv One Pro ve One...

Letv One Pro ve One...

Sahneye çıkan ikinci telefon, Letv One Pro. 5.5 inçlik ekran, yine Quad HD çözünürlüğe sahip. Bu modelde de, One Max'te olduğu gibi Snapdragon 810 işlemci dikkat çekiyor. Bu işlemci, 4GB RAM ile desteklenmiş.

Telefonun ana kamerası 13 megapiksel, ön kamerası ise 4 megapiksel çözünürlüğe sahip. Depolama seçenekleri ise 32 ve 64 GB. Bu telefonun da, tasarımıyla HTC'nin One'larını fazlasıyla andırdığını söylememize herhalde gerek yok.

Letv One

Letv One

Tanıtılan üçüncü telefon ise, Letv One ismiyle piyasaya sürülecek ve üç model arasında en düşük fiyata sahip olacak. Tabi bu durum, özelliklerine de doğrudan yansıyor. 5.5 inçlik ekran bu kez Full HD çözünürlükle sınırlı kalmış durumda. Telefonun işlemcisi 2.2 GHz hızında çalışan MediaTek'in Helio X10 ve bu işlemcinin yanında 3GB RAM yer alıyor. 13 megapiksellik ana kamera ve 5 megapiksellik ön kamera, 32 GB depolama alanı, bahsedilmesi gereken diğer teknik özellikler arasında. Tasarım mı? Tabii ki HTC'den hallice...

Kısacası Letv'in kopardığı gürültünün ardından Apple'ın karşısına çıkacak, "yenilikçi" telefonlar üretmediğini söylersek çok da yanılmış olmayız. Dahası firmanın Apple'da olduğunu söylediği "kibirin" Apple'dan ziyade kendisinde göründüğünü söylemek bile mümkün.

Okuyucu Yorumları