realme C21 İnceleme

Uygun fiyatlı realme C21 şu an en iyi giriş seviyesi telefon mu? İşte realme C21 hakkında bilmek isteyeceğiniz her şey! Yerli üretim realme c21'i inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Fiyat/performans
  • Yetenekli kameralar
  • İyi ekran
  • Pil ömrü
  • Artırılabilir hafıza seçeneği
  • Çift SIM kart desteği
  • TÜV Rheinland sertifikası

Türkiye'de üretilen telefonlar hızla artıyor. Artık realme de yerli üretime merhaba dedi ve ülkemizde ürettiği elimizdeki realme C21'i satışa sundu. Telefonun en önemli özelliği sadece bu değil bu arada, fiyatıyla da uygun, bütçe dostu bir model olması ve bu kategoride şu ana kadar realme'nin üretmiş olduğu en iyi giriş segmenti telefon olması telefonun diğer önemli yönleri.

Peki, realme C21'in özellikleri neler, ne gibi faydalar sağlıyor şimdi adım incelemeye başlayalım.

realme C21 Tasarımı Nasıl?

realme C21 Tasarımı Nasıl?

realme C21, tasarımıyla oldukça güzel bir model. Kısa bir süre önce incelediğimiz realme C15 ile tasarım anlamında bir hayli yakın olan telefonda, 2 farklı renk seçeneği yer alıyor ve bunlar da Türkiye'ye özel olarak isimlendirilmiş. Elimizdeki siyah renkli model, Dem Siyahı olarak isimlenirken, telefonun bir de mavi renkli Boğaz Mavisi rengi bulunuyor.

Elbette bütçe dostu giriş segment bir telefonda arka yüzeyin cam kaplama olması beklemiyor, fakat arka yüzey plastik malzemeden oluşmasına karşın elde çok iyi durduğunu ve güzel göründüğünü söylemek mümkün. Telefonun arka kapağında kum saatini andıran bir desen işlenmiş. Elden kaymasını engelleyen hafif tırtırlı bir malzeme ile işlenen arka kapak, öte yandan parmak izi lekelerini de çok tutmuyor.

Telefonun arkasındaki kamera bloğu yine realme C15 modeli gibi köşeye konumlandırılmış. Parmak izi sensörü de yine erişimi kolay olan aynı yerde bulunuyor. Bu arada parmak izi sensörünün de fazlasıyla hızlı çalıştığını yeri gelmişken belirtelim. Eğer bunu kullanmak istemezseniz, telefonda kamera yoluyla yüz tanıma sistemi de yer alıyor.

realme C21, çift SIM kart desteği gösteren bir telefon. Sol kenardaki çekmece içinde ayrı ayrı konumlanan 2 SIM kart yuvasını görebiliyorsunuz. Ayrıca burada microSD kart yuvası da bulunuyor. Böylece telefonun hafızasını da artırabiliyorsunuz.

Bu arada telefonun diğer özelliklerine geçmeden önemli bir noktayı da aktarmak istiyoruz. realme C21, TÜV Rheinland Yüksek Güvenilirlik Sertifikası alan ilk akıllı telefon olma özelliği taşıyor. Bunun anlamı; düşme, aşınma, aşırı sıcaklık, nem, voltaj dalgalanmaları, düğmeler ve konektörlerin sağlamlığı, statik elektrik, hava basıncı ve diğer bileşen güvenilirliği konusunda yapılan 10 günlük kullanım senaryo testleri, 7 ekstrem ortam senaryo testleri ve 6 bileşen güvenlik senaryo testlerinden geçtiği olurken, böylece sağlamlığını kanıtlamış bir telefon olduğu yönünde.

realme C21 Özellikleri Neler?

realme C21 Özellikleri Neler?

realme C21'in ekranı bir hayli geniş. Telefonun ekranı 6.5 inç büyüklüğünde ve bu ekran, kameranın damla çentik yoluyla yerleştirilmesi neticesinde yüzde 89.5 seviyesinde ekran / gövde oranına sahip. Hal böyle olunca, geniş ekranda multimedya tüketimi daha zevkli hale geliyor elbette.

Ekran paneli IPS LCD olurken, bu sayede geniş renk üretimi sağlanıyor ve 400 nit parlaklık oranına erişilebiliyor. Bu değer, giriş seviyesi telefonlar için fazlasıyla iyi bir parlaklık oranı anlamına geliyor.

Ekranın çözünürlüğü ise, segmente uygun olarak kabul edilebilecek düzeyde 720x1600 piksel seviyesinde. 270 ppi piksel yoğunluğunun bulunduğu ekran, 20:9 görüntü en – boy oranına da sahip.

realme C21'de Android 10 işletim sistemi yer alıyor ve şirketin kendi arayüz yazılımı olan Realme UI kullanılıyor. Akıcı bir kullanım sağlayabilen telefonun teknik tarafındaysa, MediaTek Helio G35 işlemcinin kullanıldığını görüyoruz. Bu işlemci daha önce incelediğimiz realme C15'te de yer alıyor. Sahip olduğu HyperEngine özelliğiyle mobil oyuncular için iyi bir oyun performansı sağladığını da söyleyelim. Telefonun Oyun Alanı kısmına girdiğinizde, buradan oyun için çeşitli optimizasyonlara erişebiliyorsunuz.

Giriş segmenti için gayet yeterli performans sağlayabilen bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB depolama birimi de eşlik ediyor. 32 GB alan yine giriş segmenti için kabul edilebilir olsa da, bu alanı microSD kart yoluyla genişletmek elinizde. Telefonun microSD kart slotuna 256 GB'a kadar takacağınız bir kart ile kapasiteyi kolayca genişletebiliyorsunuz.

realme C21'de batarya kapasitesi de geniş tutulmuş. Telefonda 5000 mAh seviyesinde batarya mevcut ve bununla beraber yoğun kullanımlarda tam gün kesintisiz bir kullanım sağlamak mümkün. Ilımlı kullanımlarda ise 2 günü çok rahat çıkartabiliyorsunuz. Öte yandan yüzde 5 şarjınız kalsa bile, Süper Güç Tasarruf Modu'nu kullanarak WhatsApp'ta neredeyse 2 saate yakın sohbet edebilir, YouTube'da ise 1 saati aşkın video izleyebilirsiniz. Telefonun tam 47 günlük bekleme süresine sahip olduğunu da söyleyelim. Böylece realme C21 ile pil sorunu yaşamayacak, hatta ters şarj özelliği ile onu bir powerbank olarak da kullanabileceksiniz.

realme C21 Kameraları Nasıl?

realme C21 Kameraları Nasıl?

Peki, gelelim telefonun kameralarına. Telefonun arkasında 3 kamera var. Bunlardan ana kamera 13 MP, f/2.2 diyaframlı ve 26 mm'lik geniş açılı olurken, diğer ikisi ise 2 MP makro ve 2 MP derinlik sensörü şeklinde kullanılıyor. Ekranın üzerine çentik içine yerleştirilen ön kamera ise 5 MP şeklinde.

Hem ön hem arka kamera ile Full HD video kaydı yapabildiğiniz telefonda HDR desteği de yer alıyor. Ayrıca 13 MP ana kamera ile 4 kata kadar yakınlaştırma yapabiliyorsunuz. 1x, 2x ve 4x arasında kamera arayüzünde dolaşabilirsiniz.

Yine burada yukarıda göreceğiniz bir diğer ayar ise ChromaBoost özelliği. realme'nin diğer telefonlarında da gördüğümüz ChromaBoost, sahnenin dinamik aralık, kontrast ve renklerini optimize ediyor ve ortaya daha iyi bir fotoğraf çıkmasını sağlıyor. Siz de şu an ekranda realme C21 ile çektiğimiz fotoğrafları görebiliyorsunuz.

Telefonun modları arasında ayrıca gece modu da yer alıyor. Düşük ışıkta arka kamera ile yapacağınız çekimlerde bu modu açmanız daha iyi sonuçlar elde etmenizde yarar sağlarken, ön kamera ile çekim yapacağınızda da yine ekran flaşını devreye alabiliyorsunuz. Bu arada telefonun ön kamerasında da tıpkı arka kamerada olduğu gibi portre modu yer alıyor ve öte yandan selfie fotoğraflarınıza yapay zeka yoluyla güzellik katabiliyorsunuz.

Biz kullandığımız süre içinde realme C21'in çektiği fotoğraflardan bir hayli memnun kaldık. Derinlik sensörünün sağladığı alan derinliği yeterli seviyede olurken, makro çekimde de güzel sonuçlar elde edebildiğini gördük.

realme C21 ile çekilen fotoğrafları hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek realme C21, sahip olduğu özelliklerle giriş seviyesi modeller arasında tercih edilebilir bir telefon oluyor. Tasarımı, kamera yetenekleri, ekranı ve uzun pil ömrü ile giriş segmentine baktığınızda hem güncel hem iyi bir seçenek olduğu aşikar. Özellikle ilk telefonu olacak olan öğrenciler için de gerçekten iyi bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli realme C21
Ürün Markası realme
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciMediaTek Helio G35
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.3 - 1.8 GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu6.5 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1600 px
Grafik İşlemciPowerVR GE8320
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera13 MP
Arka Kamera (2)2 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi5000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar76 x 165 x 8.9 mm
Ağırlık190 gr.