Yılda 400.000 dolar kazanan yazılım hırsızı

Yılda 400.000 dolar kazansanız yazılım hırsızlığı yapar mıydınız? Ne yazık ki yapanlar var...

Garip bir hırsızlık!

Eski bir Goldman Sachs programcısı yazılım çalmaktan tutuklandı. Firmanın yüksek hızlı ticaret platformunda kullanılan yazılımın hakları da firmaya aitti.

Otomatik hisse senedi alım satımıyla büyük paralar kazandıran yazılım büyük bir ticari sır ve servet değerinde.
Bir Rus göçmeni olan Sergey Aleynikov Newark Liberty Uluslararası Hava Alanı'na vardığında, ticari sırları çalmak suçundan tutuklandı. 39 yaşındaki programcı New Jersey'deki sunuculardan toplam 32 MB veri indirmiş.

Çalınan yazılımda karmaşık matematik formüller olduğu söyleniyor. Bu formüller otomatik emir vermekte kullanılıyor. Bu tip alım satımlar genellikle milyonlarca dolar kazandırıyor.

Sergey Aleynikov şu an hapiste tutuluyor. Kefaleti 750.000 dolar. Savcılar iş yerindeki bilgisayarından en az dört kez transfer yapıldığını tespit etti. Aleynikov dosya indirdiğini kabul etti ancak amacının masum olduğunu, kazayla ihtiyacı olandan daha fazla dosya indirdiğini söyledi. Dosyaları dağıtmadığını söyledi; ancak dosyaların Almanya'ya yollandığı anlaşıldı.

Yılda 400.000 dolar kazanan programcı 5 Haziran'da Chicago'daki bir şirkette çalışmak üzere işinden ayrılmıştı. Savcılar bu şirketin çalınan kodların yardımıyla yüksek miktarda otomatik ticaret yaparak para kazanacağını iddia etti.

Okuyucu Yorumları