Yıldızların kredi kartı bilgilerini böyle çaldı

Olta saldırılarıyla ünlü kişilerin kredi kartı bilgilerini çalan kişi, suçunu kabul etti!

Yıldızların kredi kartlarını çaldı

Celebgate'in sona ermesi, süper yıldızlardan faydalanma girişimlerini sona erdirmedi. Georgia sakini Kwamaine Ford, kişisel harcamalar için sporcuların ve rapçilerin Apple ID'lerini çalmasının ardından suçunu kabul etti.

Ford, "en azından" 2015 Mart tarihinden beri, çoğunlukla olta saldırısı yöntemleri ile bir Apple müşteri desteği temsilcisi gibi davranarak yıldızları, hesap detaylarını vermeleri için kandırıyordu. Başarılı olduğunda da giriş detaylarını değiştirerek kredi kartı bilgisini ele geçirmeye çalışıyordu. Daha sonra da bu kredi kartı bilgileri ile "binlerce dolar" değerinde yolculuk ve mobilya alışverişinin yanı sıra para aktarımı yapıyordu.

Ford, 2018 Nisan tarihinde altı suçlama ile mahkemeye çağrılmıştı ancak her bilgisayar dolandırıcılığından birine ve bir de ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı suçlarını kabul etmekte. Mahkeme kararının 24 Haziran'da verilmesi bekleniyor.

Görevliler, hasarın tam boyutunu ve kurbanların isimlerini açıklamış değiller. Celebgate olayının en ağır suçunun cezasının sadece 3 yıl hapis olmasına rağmen, Ford'un cezasının ne olacağı veya hapishanede uzun bir zaman geçirip geçirmeyeceği belli değil. Yine de bu olayın, phishing yöntemleri ile bilgilerinizi isteyen kimseye bu bilgileri vermemeniz gerektiğinin açık bir örneği.

Okuyucu Yorumları