Yılın sürpriz oyunu: Ghost Busters!

Activision'ın istemediği Hayalet Avcıları Atari'nin ellerinde en büyük dönüşünü yapmaya hazırlanıyor

Yılın oyunu mu geliyor?

Tam 25 yıl öncenin gişe rekorları kıran filmi Ghost Busters 2009'a damgasını vurabilir mi? 1984 filminde harikalar yaratan Bill Murray, Dan Aykroyd ve Harold Ramis'in de gücünü bir kez daha arkasına alan Ghost Busters, hazırlanmakta olan video oyunu ile bu yıl en büyük geri dönüşünü yapmaya aday.

Aslında Ghost Busters için durum pek parlak görünmüyordu. Filmin oyun hakları Activision'ın elindeydi ama Vivendi, firmayı satın aldıktan sonra Ghost Busters ile ilgilenmediklerini açıkladı. Boşta kalan oyun haklarını daha kimse fark etmeden bir anda Atari alıverdi. Atari'nin son zamanlarda yaptığı başarısız oyunları da göz önüne alınca, beklentiler iyice düştü. Bu arada 25 yıl öncenin filminden bahsediyoruz ve bu filmi hala hatırlayan oyuncu sayısının da çok yüksek olmadığını hesaba katmak gerekiyor. Tabi filmi hatırlayan oyuncular büyük ihtimalle çok sevine Commodre 64 oyununu da hatırlıyorlar ve oyun yapımcıları için en zor şey, eski bir klasik ile yarışmak.

Fakat Atari'nin 2009 yazında piyasaya çıkacağını duyurduğu oyun ilk kez görücüye çıkınca bir ana her şey değişti. PS3, Xbox 360 ve Wii için hazırlanan oyunun Wii sürümü biraz fazla karikatürize görünüyor. Fakat Xbox 360 ve PS3 sürümleri çok daha ciddi, çok daha gerçekçi ve son derece heyecan verici bir görünüme sahip. Ghost Busters'ın oynanabilirliği son derece yüksek. Üstelik filmde gönüllere taht kuran aktörlerin seslendirmeleri çok başarılı.

Bu yıl için kimsenin şans vermediği Ghost Busters, 2009'a damgasını vuran oyunlardan biri olabilir. Bizden söylemesi...

1984 yılına damgasını vuran ilk Ghost Busters oyununun girişini izlemek için buraya, yeni Ghost Busters'ın videosu için buraya tıklayabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları