Yine iPhone 6, yine bir sorun!

Bir yandan bükülme, bir yandan da iOS 8 sorunları ile uğraşan Apple, yeni bir darbe daha aldı...

iPhone 6'da bir sorun daha!

Her akıllı telefonun kendisine özel sorunları vardır. Fakat iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri piyasaya çıktığı günden itibaren tüm dünyada yankı uyandıran bükülme sorunu ile yetinmeyecek gibi gözüküyor. Neden mi? Çünkü cihaz üzerinde kullanılan yapışkanda da sorun olabilir...

Anlayacağınız bir yandan bükülme sorunu, bir yandan iOS 8 işletim sitemi ile gelen bug'lara, harici ve tamamen farklı bir sorun daha eklendi ve işin komik yanı, sorunu tetikleyen etken maddenin yine pantolonlar olması! Özellikle iPhone 6 Plus modeli kullanan kişilerin, pantolon ceplerine zor giren ve girse de zamanla kıvrılma yaşadıklarını beyan ettikleri şikayetlere bir de renk değiştirme eklendi... Evet, doğru duydunuz. Yayınlanan bazı kullanıcı raporlarına göre cihazın etrafını çevreleyen yapıştırıcı doku, zamanla pantolonun rengine dönüşmeye başlıyor.

Bir kot örneği ile başlayan boyanma durumu, gün geçtikçe farklı bir hal alıyor zira rengi çeken yapıştırıcı dokuyu eski haline getirmek bir hayli zor. Fakat burada büyük miktarda kullanıcı hatası olduğunu da unutmamak lazım; özellikle yeni aldığı kotları "giymeden önce yıkayın" talimatını hiçe sayarak kullanmaya başlayanların sayısı hatırı sayılır miktarda. Hal böyle olunca telefon ya da herhangi bir ürünün boya çekmesi de normal.

Tabi telefon yapışkanının boyanması başlı başına bir sorun ama yine de son kullanıcı olarak biraz dikkat edersek, böyle sorunlardan rahatlıkla kurtulabiliriz.

Okuyucu Yorumları