Yine Modern Warfare 3'e saldırdılar!

Modern Warfare 3 de "inanılmaz suçlamalardan" kaçamadı! İşte onun yüzünden (!) olan kötü şeyler!

Modern Warfare 3 yüzünden...

Call of Duty: Modern Warfare 3 bu kez İngiliz milletvekillerinin ateşi altında. Dört milletvekilinin parlamentoya verdiği önergeye göre MW3, oyuncuların "halka nedensiz eylemlerde bulunmasına" izin veriyor.

Keith Vaz (Leicester East), Bob Russell (Colchester), Sir Alan Meale (Mansfield) ve Jeremy Corbyn (Islington North) adındaki dört milletvekili, bu konuyu parlamentoda tartışmak üzere İngiltere parlementosuna bir önerge verdi. Dörtlüye göre oyun "Londra Yeraltı treninin teröristler tarafından bombalandığı iç parçalayıcı sahneler" içeriyor ve bu sahneler, 5 Temmuz 2005'de meydana gelen trajik olayları andırıyor.

Sosyal sorunların nedenlerinin birinin oyunlar olduğunu düşünen Vaz, şiddet sever video oyuncuları ile şiddet suçları arasındaki bağlantının giderek daha çok ispatlandığını söylüyor. Önerge, oyunun satışına izin verilmeden önce daha çok önlem alınmasını öngürüyor.

Call of Duty'ye bir de teknik direktörden suçlama!

Call of Duty'ye bir de teknik direktörden suçlama!

Louisville Cardinals teknik direktörü ise spor takımının son kaybettiği maçı Call of Duty'ye bağladı.

Teknik direktör Charlie Strong, takımının asıl işini unutup milyonların uykusunu kaçıran oyunu oynamayı tercih ettiklerini söylüyor.

Call of Duty: Modern Warfare 3 çıktığı gün satış rekoru kırmış, önceki iki Call of Duty'yi geçmeyi başarmıştı. Call of Duty serisi, tarihteki en popüler oyun serilerinden birisi olmayı başarmış bulunuyor.

Louisville'in oyunun çıktığı güne dek 3 oyun üst üste kazandığı, ancak sonrasında kaybettiği gözleniyor. Sorunu çözmek isteyen teknik direktör Strong, oyuncularına şu sözleri sarfetmiş:

"Bir hafta gibi bir süre içinde çöpe atacağınız bir oyunun bizi kontrol altına almasına izin veriyoruz."

Strong, oyuncularının Twitter'da ve sahada oyun hakkında konuştuklarını görene dek Call of Duty'den habersiz olduğunu söylüyor. Bu arada oyuncularından bir tanesi, tüm gece oyunu oynayarak ertesi gün okula gitmemiş.

Okuyucu Yorumları