Yine yaptı: XP kullananlara pişmanlık uyarısı

Vista'nın hayal kırıklığını Windows 7 ile yaşamak istemeyen MS, bu kez işi çok daha sıkı tutuyor...

XP kullanan pişman olur II

Uzun süren beta sürecinde son kullanıcıya Windows 7'yi yeteri kadar tanıttığına ikna olan Microsoft şimdi de rotayı kurumsal kullanıcılara çevirdi. Windows ürün yönetimi grubu üyesi Gavriella Schuster, blog'unda kurumlara seslenerek "Eğer Windows 7'yi henüz değerlendirmediyseniz, bir kez daha düşünmeniz için bazı cazip sebepler olduğuna inanıyoruz" diye yazdı. Windows 7'nin özellikle kurumlar için çok daha kullanışlı olacak pek çok özelliğe sahip olduğunu belirten Schuster, beta sürümünü kurumsal çapta deneyen firmaların yorumlarının kendileri için değerli olduğunu da ekledi.

Schuster ayrıca Windows 7'nin sunduğu mobil uyumluluk özelliğinin, kurumsal çapta iletişim halinde olması gereken çalışanlar için önemli bir avantaj olduğunun altını çizdi. Bunun yanı sıra Direct Access ve Windows PowerShell 2.0 gibi ek özelliklerin uzaktan erişim ve uzaktan teknik sorunlara çözüm üretme konusunda kurumların faydalanabileceği hizmetler arasında yer aldığını söyledi.

Steve Ballmer uyarmaya devam ediyor
Diğer yandan Steve Ballmer da, Seattle'daki MVP toplantısında daha önce yaptığı ilginç uyarıyı bir kez daha tekrarladı; hala XP veya Windows 2000 kullanan firmaların sonradan büyük pişmanlık duyacaklarını dile getirdi. Ballmer'ın halen Windows 2000'den bahsediyor olması bir hata değil, zira bugün bir çok şirket halen Windows 2000 kullanmaya devam ediyor. Bakalım Microsoft, bu kez Windows 7 ile inatçı şirketleri bu inatlarından vazgeçirebilecek mi?

Okuyucu Yorumları