Yoklama alıyorum, telefonlarınızı açın!

Japonya'da bir üniversite tüm öğrencilerine bedava iPhone dağıtıyor; ama hayrına değil...

Herkese bedava iPhone!

Japonya'da Aoyama Gakuin Üniversitesinde okuyorsanız çok şanslısınız. Çünkü çok yakında bedava bir iPhone sahibi olacaksınız! Okul yönetimi aldığı kararla, önümüzdeki son baharda okulun 550 öğrenci ve öğretim görevlisine bedava iPhone dağıtıyor.

Ama hemen sevinmeyin. Okul yönetiminin aldığı bu karar, öğrencilerin okula gelip gelmediğini kontrol etmek için klasik yoklama yerine getirilen bir sistem. iPhone'un GPS özelliği sayesinde öğrencinin ders saatlerinde nerede olduğu adım adım takip edilecek. Aslında telefonun amacı bununla sınırlı değil. Asıl hedeflenen yeni bir eğitim anlayışı. Yani iPhone yoklama dışında ev ödevlerinin dağıtımı, ders videolarının izlenmesi ve ders materyallerine ulaşılması gibi birçok işe de yarayacak. Üniversite yönetimi, öğrencilere ek yük gelmemesi için bir GSM operatörü ile anlaşma yapıp gerekli miktarı okul olarak ödemeyi kabul etmiş bile.

Zaman değişiyor. Demek ki artık arkadaşınızdan yerinize imza atmasını istemek yerine ona telefonunuzu vermeniz gerekecek!

Okuyucu Yorumları