Yongnuo'dan Yeni Maharetli Fotoğraf Makinesi

Yongnuo'dan tam özellikli ve Android destekli aynasız kamera geliyor. Hem de 4G bağlantı ve Canon EF lens desteği ile...

Androidli, 4G'li aynasız kamera

Çinli fotoğrafçılık aksesuarları üreticisi Yongnuo, Google'ın Android işletim sistemi tarafından desteklenecek olan yeni bir aynasız kamera üzerinde çalıştığını açıkladı.

Yongnuo, YN450 kodlu yeni kamerasının bazı özelliklerini Facebook sayfasında listeledi. Listede Android 7.1 Nougat işletim sistemi, dahili 4G bağlantısı ve Canon'un EF lens desteği bulunuyor.

Yongnuo, değiştirilebilir objektifli kameranın Qualcomm octa-core işlemcisinin yanı sıra 16MP mikro 4/3 sensöre sahip olacağını da açıkladı.

Yongnuo YN450'nin diğer özellikleri arasında 5 inç büyüklüğünde 1080p çoklu dokunmatik arka ekran bulunuyor. Ayrıca 3GB'lık sistem belleği ve 32GB'lık yerleşik depolama alanı da olacak. Eğer 32GB yeterli değilse, microSD girişine herhangi bir atıf olmasa da, 32 GB kadar daha genişletilebileceği duyuruldu.

Kamera, 30 FPS'de 4K video çekebiliyor. 3,5 mm kulaklık jakı, stereo mikrofon desteği, dahili GPS ve çift LED flaş ile donatılmış şekilde satışa çıkacak. RAW görüntü desteği ve 4,000 mAh pil de diğer önemli detaylarından.

Üzerinde durulması gereken bir diğer nokta da, 2016'da piyasaya sürülen Android 7.1 Nougat'ın kullanılıyor olması. Yeni nesil akıllı telefonlar şimdiden Android 9 Pie ile çalışıyor. Bu durum da yeni fotoğraf makinesinin biraz modası geçmiş gibi görünmesini sağlayacak. Ancak, Android'in yeni sürümleri yayınlandıkça cihazın sürümlerinin de yükseltilebileceğini umuyoruz.

Bu noktada kamera hakkında başka bir detay bilinmiyor, hatta son ismi bile belli değil. Yongnuo, Facebook sayfası üzerinden düzenlediği bir yarışma ile insanlara fikirlerini sordu. Şirket Ocak 2019'da kameranın son ismini açıklayacak ve umarız daha sonra fiyatlandırma ve stok durumları hakkında daha fazla bilgi sunacak.

Okuyucu Yorumları