YouTube'a büyük öfke!

Hotmail'in başına gelenler şimdi de YouTube'un canını sıkıyor. İşte yeni tasarım ve sert tepkiler...

YouTube'a büyük öfke!

İnternet'in en büyük video paylaşım sitesi YouTube, yakında kanal sayfalarının yeni haliyle hizmette olacak. Aylardır test edilen yeni dizilim hizmete girecek girmesine de, kullanıcılar alıştıkları eski tasarımı kullanmaya devam etmek istiyor. YouTube kullanıcıları kendilerine bir seçenek sunulmasını istiyorlar. Google ise yeni tasarımın çok faydalı olacağını, geçişin mutlaka yapılacağını belirtiyor. 15 Temmuz'da olacak büyük geçişi Google blog'unda duyurdu.

YouTube kullanıcıları Google'ın ısrarı karşısında on binlerce olumsuz yorum bıraktılar. 300 sayfanın üzerinde yorum birikti. Bu olay aslında Facebook'un yüzünü değiştirmesinde de yaşanmıştı. Test süresince her iki arayüzü de deneme şansı bulan kullanıcılardan eski arayüzü kullanmaya devam etmek isteyenler yok sayılmıştı. Bu olay üzerine kullanıcılar resmen ayaklanmış, kampanyalar başlatmıştı. YouTube kullanıcılarından büyük bir grup da siteyi 10 Temmuz'dan, 14 Temmuz'a kadar kullanmayıp karartma uygulama kararı aldılar.

Yeni tasarıma karşı değiliz ama...

Yeni tasarıma karşı değiliz ama...

Eski arayüzü kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar, yeni arayüzü isteyenlere karşı çıkmıyor. Sadece kendilerine bu seçeneğin verilmesini istiyor. Ama anlaşılan birden fazla arayüzün devam ettirilmesi YouTube için bir sıkıntı oluşturuyor. Buna yanaşmayan Google'dan YouTube Ürün Menajeri Brian Glick: "Şirket olarak bazı insanların keyfini kaçırmış olabiliriz. Bunun için üzgünüz ancak bir milyon kullanıcı gönüllü olarak yeni tasarıma geçmek istedi." Brian Glick daha sonra verdiği detaylarda kanalların daha fazla özelleştirilebilir hale geleceğinden, video sahipleri için yeni imkanlar açılacağından bahsetti. "İnsanların görüş bildirmesi için özel bir blog oluşturduk. Geri dönüşler sayesinde bu yeni tasarımı ortaya koyduk ve insanların görüşlerinden faydalanarak YouTube'u geliştirmeye devam edeceğiz." Dedi.

Hatırlanacağı gibi bir süre önce Hotmail de, yeni tasarıma geçişinin ardından ağır eleştirilere maruz kalmıştı...

Okuyucu Yorumları