YouTube, artık eski cihazlarla çalışmıyor!

Google'ın YouTube'da yapacağı bir güncelleme, onu birçok cihazda kullanılmaz hale getirecek!

YouTube, onları "çöpe attı!"

Google'dan yapılan açıklamaya göre YouTube'da yapılacak bir API değişikliği, popüler hizmeti eski cihazlarda erişilemez kılacak. Değişiklikten etkilenen cihazlar, mümkünse bir yazılım güncellemesiyle sorunu çözebilecek veya video izlemek için farklı bir cihaz kullanmak durumunda olacaklar.

Firmanın bir blog gönderisinde yaptığı açıklamaya göre Data API v2, daha iyi yorum desteği ve push uyarı desteğiyle gelen yeni v3'te devre dışı kalacak. Gelişmeler olumlu olsa da tüm bunlar, bazı akıllı TV'lerin, Android ve Apple TV'lerin, oyun konsollarının ve iOS cihazlarının artık YouTube içeriği akışı yapamayacağı anlamına geliyor.

Güncellemeden etkilenecek cihazlar arasında Google TV'nin 3. ve 4. sürümleri, iOS 7'den önceki işletim sistemlerini kullanan Apple cihazları, "Adobe Flash veya HTML5'i desteklemeyen" oyun konsolları, hiç güncelleme almamış olan belirli Smart TV'ler ve medya çalıcılar var.

YouTube, artık eski cihazlarla çalışmıyor!

YouTube desteğini kaybeden cihazlar, bugünden itibaren yukarıda gördüğünüz gibi bir hata mesajı gösterecekler. Mayıs'ın başlarında ise bu hata, yerini 410 Gone HTTP hatalarına bırakacak.

Cihazınız YouTube'un güncellemesinden etkilendiyse, önce onu son yazılıma güncellemeyi deneyin. Bu yeterli olmazsa, YouTube'u cihazdaki web tarayıcısından açmayı deneyin. iOS'lu cihazlarda AirPlay üzerinden akış yapmaya devam edebileceksiniz.

Okuyucu Yorumları