YouTube aslında video sitesi değilmiş!

YouTube'un, aslında bir video paylaşım sitesi olarak kurulmadığını biliyor musunuz?

YouTube, yola böyle çıkmış!

Tinder, insanları "eşleştirmeye" başlamadan çok önce, internet nesli için çöpçatanlık yapmaya çalışan küçük bir video sitesi bulunmaktaydı: YouTube.

Şu anda Dünya'nın en büyük video sitesi düşünüldüğünde akla gelen bu olmayabilir ancak Google'ın 2006 yılında 1.6 milyar dolara satın aldığı YouTube, ortak kurucu Steve Chen'in açıklamalarına bakılırsa, varlığına bu şekilde başlamıştı.

Teksas'taki South by Southwest teknoloji, film ve müzik konferansında konuşan Chen "her zaman orada video ile ilgili bir şey olduğunu düşünüyorduk ama gerçek pratik uygulaması ne olurdu? Buluşmaların en belirgin seçenek olduğunu düşündük" cümlelerini kurmaktaydı.

Sitenin arkasındaki fikir, Chen'in söylediğine göre, yalnız kişilerin kendilerini tanıttıkları ve neler aradıklarını söyledikleri videolar yükledikleri bir platformdu. Ancak beş gün geçmesine rağmen kimse bir video yüklemeyince, Chen ve diğer ortak kurucular Chad Hurley ile Jawed Karim fikri tekrar ele almaya karar verdiler.

Ortak kurucular, insanların internete video yüklemelerini kolaylaştıran teknoloji ile ilgili bir şeye sahip olduklarının farkındaydı. Chen'in söylediğine göre bu noktada, buluşma fikrinden vazgeçerek, siteyi tüm videolara açmaya karar verdiler.

Ancak çöpçatanlık öğesi, ne kadar kısa süreli olsa da, belki de her zaman sitenin arkasında bulunmaktaydı. Chen'in söylediğine göre YouTube adı, 10 yılı aşkın bir zaman önce 14 Şubat tarihinde kaydedilmişti.

Belirgin bir şekilde, kurucuların aldıkları yön değiştirme kararı oldukça etkili olmuş durumda. YouTube, bir video imparatorluğuna dönüştü ve şarkıcı Justin Bieber, makyaj sanatçısı Michelle Phan ve İsveçli oyuncu PewDiePie da dahil olmak üzere pek çok yıldızın kariyerlerini başlatmalarına yardımcı oldu.

Okuyucu Yorumları