YouTube, Bağımsız Yaratıcıları Yine Üzdü

YouTube'un bu programına dahil olmayan kanallar, artık kartlarına harici bağlantılar koyamayacak!

YouTube'dan bir şok daha!

Bazı YouTube içerik üreticisine göre, site artık videoların sonunda bulunan kartlara harici linkler koyamadıklarını fark ettiler. Anlaşıldığı kadarıyla YouTube Partner Program ile para kazanma özelliği açık olmayan hesaplar, kartlarına harici linkler koyamıyor. Ayrıca eğer kanalınız para kazanmak için onaylı değilse Patreon ile bağ kurmak da imkansız hale geliyor.

YouTube, Bağımsız Yaratıcıları Yine Üzdü

Innuendo Studios'dan Ian Danskin'in paylaştığı ekran görüntüsünde, para kazanma özelliği açılmadan önce kendi harici web sitenizi, ürünlerinizi ve kitle fonlaması sitelerini YouTube hesabınızla bağlamak mümkün olmayacak.

Bunun ardından YouTube'un yaptığı açıklamada, topluluk kurallarına ve reklam poliçelerine uymayan kanalların Patreon gibi harici sitelerden para kazanamya devam etmesi sebebiyle, kanal hakkında şikayetlerin YouTube'dan dışarı çıkmasının istenmediği söyledi. Bu değişiklikten önce var olan kartlar ve ortaklıklar yeniliklerden etilenmeyecek.

Videoların açıklama kısmına linkler koymak hala mümkün, ancak bir çok YouTube içerik üreticisine göre, bu linklere çok az tıklanıyor ve video sonunda çıkan kartlar çok daha fazla ilgi çekiyor.

YouTube, ne kadar istenmeyen içerikleri azaltmak için çabalıyor olsa da, bu değişiklikler kötü niyetli olmayan, ama tam olarak aile dostu da olmayan iyi kanalların mağdur duruma düşmesine sebep oluyor. Bir çok YouTube içerik üreticisi bu yüzden vid.me gibi alternatif sitelere geçmeyi deniyor.

Okuyucu Yorumları