YouTube, Çocuklu Videolarda Yorumları Kapattı!

YouTube, çocuklara zarar verebilecek videolar için yeni önlemler aldı!

YouTube'tan çocuklar için önlem!

YouTube, özellikle çocukların karşısına "çocuk dostu" bölümlerde çıkan kendine zarar vermeye özendiren videolar nedeniyle şu sıralar çok tartışılıyor. Bu durum, birçok büyük firmanın platformadaki reklamlarını çekmesine yol açmıştı ancak YouTube, sorunu çözmeye yönelik birkaç adım attığını açıkladı.

YouTube'un Creator Blog'unda paylaşılan bir gönderiye göre hizmet, "genç küçüklerin" sorundan etkilenen milyonlarca videoya yorum yapmasını devre dışı bıraktı. "Riskteki videoları tanımlamaya devam edeceğiz," diyen YouTube, "saldırgan davranışlara yöneltebilecek videolara yorum yapmayı engellemeyi genişleteceğini" duyurdu.

Bazı video yayıncıları yorum özelliğini kaybetmeyecek olsa da, gelen yorumları "saldırganlaştırmaya yönelik olup olmadığına dair" sıkı bir biçimde takip etmeleri gerekecek.

Bu arada YouTube, "milyonlarca yorumu silme işini" de tamamladığını, yeni bir sınıflandırma sisteminin ilkeleri çiğneyen yorumları eskisinden iki kat daha fazla sildiğini söyledi. Son olarak hizmet, "çocukları herhangi bir biçimde tehlikeye atan belirli kanalları kapattığını" ve kullanıcıların raporlarının da yardımıyla bunu yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Okuyucu Yorumları